Все повече и повече потребители в съвременния свят предпочитат да гледат различни файлови формати и да извършват действия по тях в една програма. Това спестява както пространството на твърдия диск на компютъра, така и времето, необходимо за управление на управлението на новия софтуер.

Universal View е универсална програма от UVViewSoft за гледане на файлове от различни формати, които се проследяват от самото име. По-рано тази молба бе наречена ATViewer в чест на разработчика Алексей Торгашин. В момента програмата поддържа работа с много графични, текстови, видео и аудио формати.

Съветваме ви да погледнете: други програми за разглеждане на снимки

Преглед на графиките

Universal Viewer поддържа гледането на такива графични формати като JPG, PNG, GIF, BMP, TIFF, JP2, PSD, ICO, TGA, WMF и т.н. Разбира се, функционалността за гледане на снимки от тази програма е малко по-ниска от тази за специализирани приложения. , въпреки това достатъчно е да се отговори на нуждите на повечето потребители.

Преглед на изображението в Universal Viewer

Редактиране на изображения

Освен това програмата има малка функционалност за просто редактиране на изображения. С помощта на Universal View можете да завъртите картина, да я отразите или да приложите ефекти - оттенък на сиво, сепия, отрицателен. Но ако искате да направите по-дълбоко редактиране на изображението, ще трябва да обърнете внимание на други приложения.

Редактиране на изображение в Universal Viewer

Конвертиране на графики

Също така програмата е в състояние да конвертира изображения между седем формата на файлове с изображения: JPG, PNG, GIF, BMP, TIFF, JP2, TGA.

Преобразувайте изображение в друг формат в Universal Viewer

Преглеждайте медийните файлове

Приложението ви позволява да гледате видео файлове от такива популярни формати като AVI, MKV, MPG, WMF, FLV, MP4 и др.

Гледане на видеоклипове в Universal Viewer

В Universal Viewer можете да слушате MP3 музика.

Преглеждайте файловете за четене

Universal View също може да се използва като четец. Тя поддържа четенето на файлове във форматите TXT, DOC, RTF, PDF, DJVU и др. Програмата работи с текстове в различни кодировки: Unicode, ANSI, KOI-8 и т.н. Но за разлика от специализираните читатели Universal Viewer няма такива важни функции , като създаване на отметки, добавяне на кожи и корици, разширена навигация върху текста и др.

Четене на текстов файл в Universal Viewer

Предимства на Universal Viewer

  1. Поддръжка на различни графични мултимедия и текстови формати;
  2. Универсалност;
  3. Лесна работа;
  4. Интерфейс на руски език.

Недостатъци на Universal Viewer

  1. Няма разширена функционалност за работа с отделни файлови формати;
  2. Поддръжка за работа само в операционната система Windows.

Universal View е гъвкава програма, която ви позволява да видите огромен брой файлови формати от различни посоки. Но ако искате да получите по-дълбоки възможности за работа с конкретен тип файлове, тогава трябва да обърнете внимание на специализирани приложения.

Изтеглете пробната версия на Universal Viewer безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт.