Когато изтегляте файлове, понякога има грешка при запис на диск в uTorrent. Това се случва, защото правата за достъп до папката, избрана за запазване на файла, са ограничени. Можете да излезете от ситуацията по два начина.

Първият начин

Затворете торент клиента. На неговия пряк път щракнете с десния бутон и отидете на "Properties" . Появява се прозорец, в който трябва да изберете секцията "Съвместимост" . На него поставете отметка в квадратчето "Изпълни тази програма като администратор" .

Стартирайте uTorrent от името на администратора

Запазете промените, като кликнете върху "Прилагане" . Затворете прозореца и стартирайте uTorrent.

Ако след тези стъпки се появи грешка "отказ за запис на диск" , можете да прибягвате до друг метод.

Имайте предвид, че ако не можете да намерите пряк път за приложението, можете да опитате да търсите файла utorrent.exe . Като правило, той се намира в папката "Program Files" на системния диск.

Вторият начин

Можете да коригирате проблема, като промените избраната директория, за да запазите изтеглените файлове в торент клиента.

Трябва да създадете нова папка, която може да се направи на всеки диск. Трябва да го създадете в корена на диска и името му винаги трябва да бъде написано на латиница.

Променете папката за изтегляне на uTorrent

След това отворете настройките на клиентското приложение.

Промяна на папката за изтегляне на uTorrent (3)

Кликваме върху етикета "Папки" . Маркирайте необходимите елементи с отметки (вижте екранната снимка). След това кликнете върху елипсата, разположена под тях, и в нов прозорец изберете новата папка за изтегляния, която създадохме преди.

Промяна на папката за изтегляне на uTorrent (2)

По този начин сме сменили папката, в която ще бъдат запазени новозаредените файлове.
За активни изтегляния е необходимо да зададете друга папка, която да запазите. Изберете всички изтегляния, кликнете с десния бутон върху тях и следвайте пътя "Properties" - "Upload to" .

Промяна на папката за изтегляне на uTorrent (4)

Изберете новата папка за изтегляне и потвърдете промените, като кликнете върху "OK" . След тези действия не трябва да възникват повече проблеми.