Почти всички потребители на популярния Viber instant messenger започват да се запознават с услугата, като инсталират в устройството си Android версия на клиента или приложение за iOS , Viber за Windows, разгледано по-долу, е решение, което не е самостоятелен софтуерен продукт и е предназначено да се използва "двойно" с мобилната версия на софтуера.

Докато Vayer за персонален компютър е всъщност "допълнение" към клиента за мобилна операционна система, версията на Windows се счита за почти незаменима опция за потребителите, които трябва да изпратят голямо количество информация и / или да правят много аудио / видео разговори чрез куриера. Предимствата на настолната версия на Viber са трудни за намиране: въвеждането на дълги текстови съобщения е най-удобно от физическата клавиатура на персонален компютър или лаптоп и извършването на много обаждания през интернет - с помощта на слушалки и уеб камера.

синхронизация

Както вече беше отбелязано, разработчиците на софтуера не предоставят възможност за оторизация в Viber за Windows при липса на активирана версия на Messenger, инсталиран в iOS или Android устройство на потребителя. В същото време, функционално, Вебер за настолни компютри почти изцяло повтаря своите възможности за мобилна операционна система.

Viber за активиране на приложенията за Windows, използвайки мобилно устройство

За да се гарантира изпълнението на задачите, познати на потребителите на услугата, веднага след активирането на версията на компютъра, данните се синхронизират с мобилното устройство.

Viber за синхронизиране на Windows с мобилно устройство

Самият процес на синхронизация се изпълнява много просто и ефективно и в резултат на това потребителят получава списък с контакти, копирани от смартфона или таблета в приложението Windows, както и дубликат на съобщения, изпратени / получени, докато сте използвали услугата на мобилното устройство по-рано.

Viber за Windows синхронизиране на съобщения и контакти е завършена

разговори

Тъй като Weiber е преди всичко посланик, т.е. средство за обмен на текстови съобщения, за изпълнение на различни функции, често изисквани за кореспонденция между потребителите на услугата, разработчиците дойдоха много сериозно и оборудваха версията за Windows с редица опции, които може да са необходими по време на чата.

Viber за основните функции на пощенската кутия на Windows

В служба на потребителите на настолната версия Viber, която разглежда състоянието на събеседника и изпратената информация, датата и часа на получаване / изпращане на съобщения; достъп до възможността за изпращане на аудио съобщения и файлове, разделяне на контактите в категории и много други.

Изпращане на файлове

В допълнение към текста, чрез Viber за Windows можете да прехвърляте файлове от различен тип на други участници в услугата. Документите, снимките, видеоклиповете и музиката ще бъдат доставени на събеседника само за момент, просто изберете желания файл на диска на компютъра и кликнете върху "Open" .

Viber за Windows - снимки, видео, музикален пренос чрез месинджър

Смайли и стикери

Разнообразие от емотикони и стикери, налични във Vayer за Windows, позволяват лесен и достъпен начин да се даде емоционално оцветяване на текстовите съобщения.

Viber за емотикони на Windows

Що се отнася до стикерите, има много от тях в услугата, но няма да можете да инсталирате допълнителни набори от изображения, използвайки версията на софтуера на Windows, ще трябва да използвате смартфон. Възможността за достъп до магазина за стикери в Weyber за PC по неизвестни причини не е предоставена.

Viber за стикери за Windows

търсене

Със събеседник във Вибер можете лесно да споделяте връзки към различни данни. Вграденото търсене на съобщения поддържа популярните ресурси сред интернет потребителите, включително Уикипедия, Rutube, Филми и др.

Viber за Windows търси за изпращане на връзки в съобщение

Публични сметки

Предимствата на услугата Vibe включват възможността да се използва клиентското приложение не само като инструмент за обмен на информация с други участници, но и като удобен начин за получаване на новини от източници (медии, общности, обществени сметки и др.), На които потребителят се извършва абонамент.

Viber за Windows Public Accounts

Аудио и видео повиквания

Много популярна функция - правенето на аудио и видео повиквания навсякъде по света и безплатно, в Viber for Windows се изпълнява по удобен начин, както при версиите за мобилни устройства. Достатъчно е да изберете желания контакт от списъка с наличните контакти и да натиснете бутона, съответстващ на желания тип повикване.

Viber за Windows аудио и видео разговори чрез Messenger

Върнете се в началото

Viber потребителите на Windows могат да осъществяват повиквания не само на други участници във въпросната услуга, но и на всеки телефонен номер в света, независимо от държавата, в която идентификаторът на абоната е регистриран и функциониращ.

Viber за Windows се обадете чрез Viber Out

За да използвате Viber Out, ще трябва да добавите средства към профила си и да изберете тарифен план. Поканите към абонатите от други страни чрез Weiber Out се считат за доста демократични.

Viber за попълване на акаунта в Windows за повиквания чрез Viber Out

конфиденциалност

Въпросите на сигурността, които днес нарушават почти всеки потребител на интернет, разработчиците на Weiber обръщат доста сериозно внимание. Всички ключови функции на приложението са защитени чрез криптиране от край до край. Тук е необходимо да се обмисли защитата само при наличие на действителни версии на пратеника на всички участници в разговора.

Viber за поверителност на Windows, когато споделяте информация

Персонализация

За по-удобно използване на функционалността на Viber за Windows в приложението осигурява възможност за персонализиране на външния вид на интерфейса. По-специално, можете да промените местоположението и да зададете фона на диалоговите прозорци, различни от стандартните.

Viber за интерфейса за персонализиране на Windows

достойнство

  • Удобен интерфейс на руски език;
  • Достъпът до повечето функции на услугата се предоставя безплатно;
  • Функция за осъществяване на повиквания към абонати, които не са регистрирани в услугата;
  • Способността да добавяте емоции към съобщенията с усмивки и стикери;
  • Шифроване на съобщения и друга информация, предавана чрез незабавни съобщения.

недостатъци

  • Невъзможността за упълномощаване в услугата, ако потребителят няма активирана версия на Viber за iOS или Android;
  • Няма достъп до някои от опциите, налични в мобилните версии на клиента.
  • Приложението няма висококачествена защита срещу спам и има реклама.

Viber Desktop не може да се разглежда като самостоятелен инструмент за изпращане на съобщения и разговори, но версията на компютъра все още е много удобно решение, което допълва възможностите за мобилни съобщения и разширява използването на услугите на Weiber.

Свали Viber for Windows безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт