Много потребители, работещи в VirtualBox, са изправени пред проблема с свързването на USB устройства към виртуални машини. Свойствата на този проблем са различни: от баналната липса на поддръжка за контролера до грешката "Неуспешно свързване на USB устройство с неизвестно устройство към виртуалната машина" .

Нека анализираме този проблем и неговите решения.

В настройките няма възможност за включване на контролера

Този проблем може да бъде решен чрез просто инсталиране на VirtualBox Extension Pack за вашата версия на програмата. Пакетът ви позволява да активирате USB контролера и да свържете устройства към виртуалната машина.

USB VirtualBox

Какво представлява VirtualBox Extension Pack?

Инсталиране на пакета за разширения на VirtualBox

Неизвестното устройство не може да се свърже

Причините за грешката не са напълно разбрани. Може би това е следствие от "кривата" на внедряването на USB поддръжка в пакета с разширения (виж по-горе) или включения филтър в хост системата. Въпреки това, има решение (дори две).

Първият метод предлага следните действия:

1. Свържете устройството към виртуалната машина по стандартния начин.
2. След като възникне грешката, рестартирайте реалната машина.

Обикновено след извършване на тези действия получаваме работещо устройство, свързано с виртуалната машина. Не трябва да възникват грешки, но само с това устройство. За други медии процедурата трябва да бъде повторена.

Вторият метод ви позволява да не правите досадни манипулации всеки път, когато свържете ново устройство, и с едно движение да изключите USB филтъра в реална машина.

За да направите това, трябва да поправите регистъра на Windows.

Затова отворете редактора на системния регистър и намерете следния филиал:

HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Control Клас {36FC9E60-C465-11CF-8056-444553540000}

Освен това търсим ключ с името "UpperFilters" и го изтриваме или сменим името. Системата няма да използва USB филтъра сега.

Редактор на системния регистър

Тези препоръки ще ви помогнат да решите проблема с USB устройства във виртуалните машини VirtualBox. Причините, които причиняват тези проблеми обаче, могат да бъдат много и те не винаги могат да бъдат елиминирани.