VLC Media Player е висококачествен и многофункционален видео и аудио плейър. Трябва да се отбележи, че работата му не изисква допълнителни кодеци, тъй като изискваните са просто вградени в плейъра.

В него има допълнителни действия: гледане на различни видеоклипове в интернет, слушане на радио, записване на видео и екранни снимки. В някои версии на програмата, когато отваряте филма или когато излъчвате грешка. В отворения прозорец се казва, че "VLC не може да отвори MRL ...". Потърсете повече информация в дневника. " Има няколко причини за тази грешка, помислете за ред.

Грешка при отваряне на URL

След като настроите видеоразпространението, ще продължим да възпроизвеждаме. И тогава може да има проблем "VLC не може да отвори MRL ...".

Източникът в VLC Media Player не се отваря

В този случай трябва да проверите правилността на въведените данни. Необходимо е да се обърне внимание, дали локалният адрес е точно зададен и дали определеният път и порт са същите. Необходимо е да следвате тази структура "http (protocol): // local address: port / path". Въведеният в "Отворен URL адрес" трябва да съответства на въведения при настройването на излъчването.

Мрежов адрес във VLC Media Player

Порт и път към VLC Media Player

Инструкции за настройване на телевизионно предаване можете да намерите, като кликнете върху тази връзка.

Проблем с отварянето на видеоклипа

В някои версии на програмата, когато отворите DVD диска, възниква проблем. Най-често VLC Player не може да прочете пътя на руски език.

Vlc не може да отвори MRL

Поради тази грешка пътят към файловете трябва да бъде посочен само с английски букви.

Друго решение е да преместите папката VIDEO_TS в прозореца на плейъра.

Папка VIDEO_TS във VLC Media Player

Най-ефективният начин обаче е да се актуализира VLC Player , защото в новите версии на програмата такава грешка вече не съществува.

Така че, разбрахме какво причини грешката "VLC не може да отвори MRL ...". Също така разгледахме няколко начина как да го решим.