Докато използвате електронната поща, можете многократно да проверявате високата степен на сигурност на всички популярни пощенски услуги. За да се осигурят още по-големи показатели за защита на такива сайтове, се предлага да се въведе резервно електронно съобщение. Днес ще говорим за особеностите на този адрес и за причините, поради които трябва да се обърне специално внимание на неговото обвързване.

Дестинационен резервен имейл адрес

Както бе споменато по-рано, резервният имейл адрес е необходим предимно за повишаване на сигурността на профила Ви в определен ресурс. Поради това, ако е възможно, посочете допълнителна електронна поща, за да защитите кутията от възможността за хакване и загуба на писма.

Свързване на допълнителна поща на сайта Mail.ru

Поради свързването на резервния имейл адрес, можете да възстановите достъпа до профила си по всяко време, като изпратите специално писмо до добавената пощенска кутия. Това е полезно в случаите, когато номерът на мобилен телефон не е прикрепен към профила ви или сте загубили достъп до него.

Допълнителна пощенска кутия може да се използва не само като допълнително средство за възстановяване на достъпа, но и за събиране на повече или по-малко важни съобщения. Това означава, че дори ако профилът ви е бил хакнат и цялото съдържание е изтрито, копията могат да бъдат върнати в бъдеще чрез препращане от прикачената поща.

Пример за допълнителна поща на сайта Yandex

За да увеличите ефективността на резервния адрес, трябва да използвате функцията за филтриране на буквите по техните специфични характеристики. В по-голямата си част това е уместно в случаите, когато асоциираната електронна поща също се използва активно, и не искате постоянно да изчиствате папката Inbox .

Използване на филтри на сайта за имейл на Rambler

Ако решите да регистрирате допълнителна пощенска кутия специално за използване като архив, по-добре е да направите това на друга пощенска услуга. Поради сложността на системата за сигурност, за евентуални нарушители ще бъде трудно да получат достъп до сметки на различни сайтове.

Услугата Gmail, за разлика от другите, ви позволява да добавите още една електронна поща, която не само ще бъде резервна, но и ще ви позволи да управлявате всички букви в основната пощенска кутия. По този начин ще бъде възможно да се използва едно място или приложение вместо две.

Възможност за добавяне на резервно писмо на уебсайта на Gmail

Разгледахме всички най-важни параметри и цел на резервния имейл адрес и затова попълваме тази инструкция.

заключение

Не пренебрегвайте въпроса за задължителната поща, тъй като възникват различни ситуации и ако оценявате информацията за профила си, допълнителен адрес ще ви помогне да запазите достъп. В този случай, в случай на проблеми, можете да се свържете с нас в коментарите за съвети или да пишете на техническата поддръжка на използваната пощенска услуга.