Една от опциите на опцията "First Boot Device" в BIOS е "LS120" . Не всички потребители знаят какво означава това и от кое устройство в този случай компютърът ще стартира.

Функционална цел "LS120"

С "LS120" обикновено се срещат собствениците на много стари компютри с по-ранен фърмуер на основната система за входно-изходна информация (BIOS). При сравнително модерни и нови компютри той няма да може да го открие, а липсата на този параметър е пряко свързана с промените в използваните постоянни устройства за съхранение.

LS120 е тип магнитен диск, който е съвместим с флопи дискове, най-вече с 1,44 MB. Това, подобно на флопи дискове, е било релевантно още през 90-те години на миналия век, но все пак може да се използва във всички предприятия, работещи с добре функциониращи, но слаби от съвременните стандарти компютри. Един обикновен човек, който използва компютър за ежедневни нужди, най-вероятно никога няма да трябва да премине към BIOS на LS120, освен ако, разбира се, няма някакво чудо, няма оборудване SuperDisk с дискети, което изглежда така:

Появата на устройството и флопида LS120

Ако се окажете в BIOS, за да промените реда на инсталиране на устройството, например, ако искате да заредите от USB флаш устройство или диск, но не знаете как да зададете приоритета в параметрите на зареждане, прочетете още една статия.

Повече подробности: Конфигурирайте BIOS, за да инсталирате Windows