Въпреки факта, че съучениците - това е една от най-големите социални мрежи на Runet, все още няма абсолютна сигурност на данните. Профилите в ОК понякога крекират, което в определени ситуации може да доведе до редица сериозни проблеми за потребителя.

Последствията от хакерство на страница в съучениците

Хакването на страницата на друг потребител не се случва само защото нападателят търси някаква полза за себе си. Ето какво може да се случи с опростен профил в социална мрежа:

 • Целият ти личен живот ще бъде като в дланта на ръката ти. Понякога крадците са ваши приятели, познати и близки хора, които са хакнали вашата страница, за да проследят личния ви живот. За щастие, тази опция е най-сигурна за жертвата, тъй като нищо не се чете, освен четенето на кореспонденцията в акаунта;
 • Профилът ви може да се препродава на друг. Най-често сметките в социалните мрежи се хакнат, за да се разпространява от тях реклами / спам. В този случай хакването може да бъде открито много бързо. Струва си да се разбере, че достъпът до страницата ви може да бъде продаден на някого в малка сума, а сметките на някой друг в Odnoklassniki обикновено се купуват, за да се изпрати голямо количество спам от тях. След известно време страницата е блокирана от администрацията на сайта;
 • Сметката може да се използва за измама. Крекерът изпраща писма до вашите приятели и познати с искания за попълване на баланса / заемане на пари. В повечето случаи тази измама е безобидна и бързо намирате, че сте били опростени. Съществуват обаче ситуации, при които измамници са нарушили законите, като са използвали страницата на някой друг и собственикът е поверен на отговорност;
 • Нападателят може да опита да почерпи репутацията ви чрез компрометирана сметка. Обикновено всичко се ограничава до изпращане на безпристрастни съобщения до приятели и публикуване на публикации със съмнително съдържание от предполагаемото ви лице;
 • Крекерът може да изтегли / прехвърли от вашия профил OKi или истински пари. В този случай е достатъчно само да намери детектив подробности, до които са прехвърлени парите. Съществуват обаче и трудни ситуации, при които пари (OKi) не могат да бъдат върнати.
 • Състезателна страница

Както можете да видите, някои от елементите не носят сериозна заплаха, а някои - напротив. Научете за хакерството ще бъде достатъчно просто (неразбираеми бележки от ваше име, странни съобщения до приятели, внезапно изчезване на средства от баланса).

Метод 1: Възстановяване на парола

Това е най-очевидният и често използван метод, който ви позволява постоянно да защитавате достъпа до страницата си на някой друг, който по някакъв начин е научил вашата информация за вход. Това е най-лесният и не изисква техническа поддръжка на сайта. Съществуват обаче някои ограничения за използването му:

 • Ако нападателят, който има достъп до страницата ви, може да промени телефона, свързан с нея, и да изпрати имейл;
 • Ако не сте възстановили наскоро паролата по някаква друга причина. Това може да предупреди администрацията на Odnoklassniki и ще получите отговор, на който ще бъдете помолени да опитате отново по-късно.

Сега отидете директно в процеса на възстановяване:

 1. На страницата за вход, обърнете внимание на формуляра за вписване отдясно. Има текстова връзка "Забравена парола?" Над полето за въвеждане на парола.
 2. Преминете към възстановяване на паролата в съучениците си

 3. Сега задайте опцията за възстановяване на паролата. Препоръчва се да изберете "Телефон" , "Поща" или "Връзка към потребителския профил" . Останалите опции не винаги действат, тъй като нападателят може да промени някои данни.
 4. Избиране на опция за възстановяване

 5. В отворения прозорец въведете необходимите данни (телефон, поща или връзка) и кликнете върху "Търсене" .
 6. Услугата ще намери вашата страница и след това ще ви предложи да изпратите специален код, който ще ви позволи да продължите да възстановявате паролата. Кликнете върху "Изпрати" .
 7. Потвърждение за изпращане на код

 8. Сега трябва да изчакате кода да пристигне и да го въведете в специално поле.
 9. Прозорецът за въвеждане на кода

 10. Създайте нова парола и след това влезте в страницата си.

Метод 2: Привличане на техническа поддръжка

Ако първият метод не работи по някаква причина, опитайте се да се свържете с техническата поддръжка на услугата, която би трябвало да помогне. Трябва обаче да се има предвид, че в този случай процесът на възстановяване на страниците понякога се забавя до няколко дни. Съществува определена вероятност да бъдете помолени да потвърдите самоличността си с паспорт или негов еквивалент.

Процесът на възстановяване в този случай ще бъде, както следва:

 1. На страницата за вход в профила си в Odnoklassniki намерете връзката "Помощ" в горния десен ъгъл до главната икона за избор на език.
 2. Отидете в раздела за помощ в Съученици

 3. След прехода ще се отвори страница с няколко секции и голям низ за търсене от горе. Влезте в "Support Desk" в него.
 4. В долния блок намерете заглавието "Как да се свържете с поддръжката". Тя трябва да съдържа връзка "кликнете тук" , която е маркирана в оранжево.
 5. Преход към кореспонденция с подкрепата на съучениците

 6. Ще се появи прозорец, където трябва да изберете темата на обжалването, да посочите всяка информация за страницата, която си спомняте, да посочите имейл за обратна връзка и да напишете писмо, обясняващо причината за обжалването. В писмото посочете връзка към потребителския си профил или поне името, което носи. Опишете ситуацията, не забравяйте да напишете, че сте се опитали да възстановите достъпа, използвайки първия метод, но това не помогна.
 7. Писане на писмо в подкрепа на съучениците

 8. Изчакайте инструкциите от техническата поддръжка. Обикновено те реагират в рамките на няколко часа, но отговорът може да изчака и деня, ако техническата поддръжка е претоварена.

В повечето случаи не е толкова трудно да възстановите достъпа до страницата си с всички права. В някои случаи обаче е по-трудно да се коригира дейността на нападателя.