Грешка в Microsoft .NET Framework: " Грешка при инициализация" се дължи на невъзможността за използване на компонента. Може да има няколко причини за това. Налице е на етап работа на игри или програми. Понякога потребителите го гледат в началото на Windows. Тази грешка по никакъв начин не е свързана с хардуер или други програми. Настъпва директно в самия компонент. Нека разгледаме по-подробно причините за появата му.

Изтеглете Microsoft .NET Framework

Защо е грешка на Microsoft .NET Framework: "Грешка при инициализация"?

Ако виждате такова съобщение, например, когато стартирате Windows, това означава, че дадена програма е в стартиране и има достъп до компонента Microsoft .NET Framework, което от своя страна води до грешка. Същото при стартирането на определена игра или програма. Има няколко причини и решения за решаване на проблема.

Microsoft .NET Framework не е инсталиран

Това важи особено след инсталирането на операционната система. Компонентът на Microsoft .NET Framework не се изисква за всички програми. Поради това потребителите често не обръщат внимание на неговото отсъствие. Когато се инсталира ново приложение с компонентна поддръжка, възниква следната грешка: "Грешка при инициализация" .

Можете да видите наличието на инсталирания компонент .NET Framework в контролния панел - Добавяне или премахване на програми .

nalichie-V-Sisteme-Microsoft-нет-рамка-для-ustraneniya-oshibki инициализация-грешка

Ако софтуерът наистина липсва, просто отидете на официалния сайт и изтеглете .NET Framework от там. След това инсталирайте компонента като нормална програма. Претоварваме компютъра. Проблемът трябва да изчезне.

Неправилна версия на инсталирания компонент

Като погледнете списъка с инсталирани програми на компютъра, установихте, че .NET Framework е там и проблемът все още възниква. Най-вероятно компонентът трябва да бъде актуализиран до последната версия. Можете да направите това ръчно, като изтеглите правилната версия от уеб сайта на Microsoft или използвате специални програми.

Малката помощна програма ASoft. NET Verifier ви позволява бързо да изтеглите необходимата версия на компонента .NET Framework на Microsoft. Кликнете върху зелената стрелка срещу интересната версия и я изтеглете.

uznat-versiyu-нет-рамка-и-pomoshhyu-asoft-нет-версия-детектор

Също така, с тази програма можете да видите всички версии на .NET Framework, инсталирани на компютъра.

След надстройването компютърът трябва да бъде претоварен.

Повреда на компонента Microsoft .NET Framework

Последната причина за грешката "Грешка при инициализация" може да се дължи на повредени компонентни файлове. Това може да се дължи на вируси, неправилно инсталиране и премахване на компонента, почистване на системата с различни програми и т.н. Във всеки случай Microsoft .NET Framework от компютъра трябва да бъде премахнат и преинсталиран.

За да деинсталирате правилно Microsoft .NET Framework, използваме допълнителни програми, като например .NET Framework Cleanup Tool.

udalenie-Microsoft-нет-рамка-и-pomoshhyu-utilityi-нет-рамка-почистване-инструмент

Претоварваме компютъра.

След това изтеглете необходимата версия от уеб сайта на Microsoft и инсталирайте компонента. След това рестартирайте системата още веднъж.

След манипулациите, грешката на Microsoft .NET Framework: "Грешка при инициализация" трябва да изчезне.