Ако очакваното писмо не се появи на пощенската кутия, тогава възниква съответният въпрос, каква е причината за това и как да се справим с проблема. Това ще направим в тази статия.

Защо не идват писма

Ако имейл адресът е въведен правилно, може да има няколко причини, поради които съобщението не е достигнало до получателя. Трябва да се има предвид всяка възможна ситуация.

Причина 1: Мрежови проблеми

Най-простата версия на проблема са проблемите с достъпа до интернет. За решението ще бъде достатъчно да рестартирате рутера или да се свържете отново.

Причина 2: Спам

Често писмото може да отиде автоматично в папката за спам. Това е така, защото услугата установи, че съдържанието на съобщението е нежелателно. За да проверите дали е така, трябва да направите следното:

  1. Отворете пощата и отворете папката "Спам" .
  2. папка спам в yandex поща

  3. Сред наличните писма намерите необходимите (ако има такива).
  4. Маркирайте съобщението и изберете "Не е спам " в горното меню.

избор на писма в пощата Yandex

Причина 3: Невалидни настройки на филтъра

В настройките на пощата Yandex можете напълно да откажете доставянето на съобщения до потребителя. За да се уверите, че съобщението е точно и не попада под този вид, трябва да направите следното:

  1. Влезте в профила си и отворете настройките за електронна поща на Yandex.
  2. Изберете правила за обработка на пощата .
  3. правило за обработка на писма в Yandex поща

  4. Намерете "Whitelist" и въведете адреса в полето
  5. бял списък в пощата Yandex

Причина 4: Пренаселеност

Може да се случи, че постът е просто препълнен. Услугата има ограничение за броя на документите и въпреки че е достатъчно голям, такъв проблем не е изключен. Да се ​​отбележи, че проблемът е точно това, защото всяко писмо, дори обикновените ежедневни писма, няма да бъдат доставени. За да се справите с това, просто изберете ненужни букви и ги изтрийте.

изтриване на имейли от Yandex поща

Има няколко фактора, поради които писмото не достига до получателя. Някои от тях могат да бъдат решени независимо, понякога е достатъчно просто да чакате. Трябва обаче да сте сигурни, че адресът за изпращане на поща е посочен правилно.