DLL

Грешка с библиотеката xrCDB.dll се случва само когато се опитвате да отворите играта STALKER и всяка част. Въпросът е, че споменатият файл е необходим за стартиране и правилно показване на някои игрални елементи. Грешката се дължи на липсата на xrCDB.dll в директорията на самата игра. Затова, за да се отървете от него, трябва да поставите файла там. Статията ще ви покаже как да направите това.

Как да се определи xrCDB.dll грешка

Има два ефективни начина за отстраняване на грешката в библиотеката xrCDB.dll. Първата е да преинсталирате играта. Втората е да изтеглите файла на библиотеката и да я заредите в директорията на играта. Можете също така да подчертаете третия метод - деактивиране на антивируса, но той не дава 100% гаранция за успех. По-долу ще бъдат дадени подробни инструкции за всеки метод.

Метод 1: Преинсталиране на STALKER

Тъй като xrCDB.dll е част от играта STALKER, а не друг системен пакет, той може да бъде поставен в желаната директория, като се инсталира самата игра, в този случай отново се инсталира. Ако по някаква причина това не помогна да се отървем от проблема, уверете се, че имате лицензирана версия на играта.

Метод 2: Деактивирайте антивирусния софтуер

Антивирусът може да блокира някои динамични библиотеки по време на инсталирането. Ако това се случи, когато се опитате да отстраните проблема по предходния начин, препоръчваме да изключите антивирусния софтуер за времетраенето на инсталацията. Как да го направите, можете да научите на нашия уебсайт.

Прочетете повече: Деактивирайте антивирусите

Метод 3: Зареждане на xrCDB

За да се отървете от проблема, можете да използвате и по-малко радикални мерки - просто трябва да заредите библиотеката xrCDB.dll и да я сложите в директорията с играта. Ако не знаете къде е, тогава можете да го намерите, като направите следното:

  1. Кликнете върху PCM в прекия път на играта и изберете "Properties" .
  2. отворете прозореца за свойства на клавишната комбинация

  3. В прозореца, който се отваря, изберете целия цитиран текст в полето "Работна папка" .
  4. избиране на текст в полето "Работна папка" в прозореца за проследяване на прозорците със свойства за бърз достъп

  5. Копирайте избрания текст, като кликнете с десния бутон върху него и изберете "Копирай" . Също така за тези цели можете да използвате клавишната комбинация Ctrl + C.
  6. копиране на текст в полето "Работна папка" в свойствата на пряк път на сталкера

  7. Отворете Explorer и поставете текста в адресната лента, след което натиснете Enter . За да вмъкнете, използвайте клавишите Ctrl + V.
  8. вмъкнете текст в адресната лента на изследователя

  9. След като сте в папката с играта, отидете в директорията "bin" . Това е директорията, от която се нуждаете.
  10. игрален указател

Просто трябва да преместите библиотеката xrCDB.dll в папката "bin" , след което играта трябва да се изпълнява без грешка.

преместете библиотеката xrcdb.dll в сталкера на директорията на играта

Понякога може да се наложи да регистрирате преместен DLL файл. Подробни указания по този въпрос можете да намерите в съответната статия на нашия уебсайт.