Yandex е популярна компания, известна със своите модерни продукти. Не е изненадващо, че след всяко стартиране на потребителите на браузъра веднага отидете на главната страница на Yandex. Как да инсталирате Yandex като начална страница в интернет браузъра Mazil, прочетете нататък.

Инсталиране на началната страница на Yandex в Firefox

Активните потребители на търсачката Yandex са удобни, когато стартирате браузъра, за да стигнете до страницата, допълнен от услугите на тази компания. Следователно, те се интересуват от това как да настроят Firefox, така че веднага да стигнат до страницата yandex.ru. Има два начина да направите това.

Метод 1: Настройки на браузъра

Най-лесният начин да промените началната страница в Firefox е да използвате менюто с настройки. Повече подробности за този процес вече казахме в друга нашата статия на линка по-долу.

Прочетете повече: Как да настроите начална страница в Mozilla Firefox

Метод 2: Връзка към главната страница

Някои потребители са по-комфортно да не променят началната страница, непрекъснато да пренаписват адреса на търсачката и да инсталират добавката в браузъра с началната страница. Тя може да бъде деактивирана и изтрита по всяко време, ако началната страница трябва да бъде променена. Очевидният плюс на този метод е, че след неговото деактивиране / изтриване текущата начална страница ще възобнови работата си, няма да бъде пренасочена.

 1. Отидете начална страница yandex.ru ,
 2. Кликнете върху връзката в горния ляв ъгъл на страницата "Направи начална страница".
 3. Yandex Връзка към Mozilla Firefox

 4. Firefox ще покаже предупреждение за сигурност с искане да инсталира разширение от Yandex. Кликнете върху "Разрешаване" .
 5. Разрешение за инсталиране на добавки в Mozilla Firefox

 6. Показва се списък с права, които заявките на Yandex се показват. Кликнете върху Добавяне .
 7. Добавяне на добавка в Mozilla Firefox

 8. Можете да затворите прозореца за уведомяване, като кликнете върху "OK" .
 9. Прозорец за потвърждение в Mozilla Firefox

 10. Сега в настройките в секцията "Начало" ще има индикация, че този параметър се контролира от новоинсталираните разширения. Докато не бъде деактивиран или изтрит, потребителят не може ръчно да смени началната страница.
 11. Проверете началната страница на добавката

 12. Имайте предвид, че за да стартирате страницата Yandex, трябва да имате опцията "Когато стартирате Firefox" > "Показване на началната страница" .
 13. Конфигуриране на стартирането в Mozilla Firefox

 14. Добавката се изтрива и прекъсва по обичайния начин чрез раздела Меню > Добавки > Разширения .
 15. Деактивиране или изтриване на разширение в Mozilla Firefox

Този метод е по-отнемащ време, но ще бъде полезно, ако по някаква причина началната страница не е инсталирана по обичайния метод или няма желание да се замени текущата начална страница с нов адрес.

Сега, за да проверите успеха на извършените действия, просто рестартирайте браузъра, след което Firefox автоматично ще пренасочи към страницата, която сте задали преди това.