Изтеглете безплатно YouTube за телефон с Android

В момента медиите, хостинг YouTube е един от най-популярните ресурси в интернет, не само сред аналози, но и на фона на много други сайтове с голяма аудитория. И въпреки че по отношение на използването на уебсайта е повече от удобно, независимо от платформата, Google също пусна съответно мобилно приложение. Тя е почти пълна подмяна на браузърската версия на YouTube и може да бъде инсталирана на Android 4.1 и по-нова версия.

Интерфейс и навигация

Дизайнът на YouTube е направен в строг минималистичен стил, често срещан в други приложения на Android. Има малко меню с основни раздели и бутон за преглед на информация за профила. Както и на уебсайта, можете да започнете да изтегляте видеоклипове директно от началния раздел или да се запознаете с видеоклиповете на други потребители на отделни страници.

Интерфейс и търсене в приложението YouTube на Android

Системата за търсене, която също е достъпна от началния екран, ви позволява да намерите видеоклипове с помощта на филтри и лични предпочитания.

Препоръки и тенденции

В раздела Начало има видеоклипове, избрани от YouTube въз основа на гледани видеоклипове, оценки, коментари отляво и абонаменти за канали. Има също така нови записи от неизвестни канали, както и препоръки, събрани въз основа на съществуващи абонаменти.

Преглед на препоръките и тенденциите в YouTube в Android

Страницата “In Trend” е пряко свързана с препоръките, но за разлика от страницата “Main” , най-популярните видеоклипове се събират тук в близко бъдеще. Възможно е да прегледате пълния списък или да използвате сортирането по някои специфични критерии.

Абонаменти и емисии

Разделът „Абонаменти“ е аналог на едноименния раздел от уебсайта и ви позволява да се запознаете с каналите, за които сте се абонирали. Въпреки това, за разлика от същия сайт, има не само списък от канали, но и колекции от нови видеоклипове.

Вижте списък с моите абонаменти за YouTube в Android

Ако посетите тази страница, без да се абонирате за потребители, вместо препоръки, ще бъде представен списък с популярни в YouTube канали, като се вземе предвид основната посока.

Вижте списъка с канали в YouTube на Android

Когато превключите към някой от каналите, ще се отвори пълен списък на видеоклиповете, подредени в хронологичен ред в съответствие с датата на публикуване. За запознаване с колекции от ролки е необходимо да посетите раздела "Плейлисти" . Освен това е възможно да се видят публикациите на потребителя в "Общността" .

Вижте съдържанието на канала в YouTube в Android

Останалите раздели „За канала“ и „Начало“ са предназначени най-вече за преглед на обща информация от канала, независимо дали е брой абонати, описание или подробности. На страницата „Канали“ има опции, препоръчани от собственика или просто подобни.

Преглеждайте информация за канала в YouTube на Android

Известия и съобщения

Всяка нотификация, добавена към каналите на други потребители, използващи звънец, или всякакви системни сигнали, ще се намира в раздела Входящи в раздела Известия .

Преглеждайте известията и съобщенията в YouTube на Android

На същата страница е вътрешната система за съобщения с други потребители. Можете да добавите приятели, използващи връзката с поканата или да създадете чат и да поканите съществуващи приятели в общата дискусия.

Лична библиотека

Много потребители на YouTube предпочитат самостоятелно да споделят любимите си видеоклипове чрез плейлист или да се върнат към вече прегледаните записи чрез „История“ . Всеки от тези инструменти може да бъде намерен на страницата „Библиотека“ заедно със списъци с последните видеоклипове. Всяка позиция тук е пряко свързана със сметката и напълно съответства на подобни секции на уебсайта.

Преглед на библиотеката в YouTube на Android

Лична статистика

Чрез главното меню, освен параметрите на канала и YouTube, можете да отворите лична статистика, в която се записват данните за гледаните видеоклипове. Това е полезно в много случаи, тъй като ви позволява да следите времето, да задавате автоматичен таймер с уведомления и по този начин по-ефективно да планирате активността в приложението.

Вижте частната статистика на YouTube в Android

Значително предимство на статистиката е събирането на информация не само в рамките на YouTube, но и от всички свързани услуги на този медиен хостинг. Единственото изключение е YouTube Music.

Преглед на видеоклипа

Основният елемент на приложението, създадено за гледане на видеоклипове, е медиен плейър. По отношение на функциите, плейърът не се различава от уебсайта, което ви позволява да гледате видеото в режим на цял екран, да контролирате силата на звука и да го върнете назад.

Гледайте видеоклипове в YouTube на Android

Ако е необходимо, можете да включите субтитрите, да промените скоростта на възпроизвеждане или да промените качеството на по-приемливо. Има и видео поддръжка за устройства с виртуална реалност (VR).

Пример за допълнителни видеоклипове в YouTube в Andoid

Под видеото по време на гледане има информация за записа и канала, бутони за добавяне на видео към плейлисти и оценка. Тук можете да видите препоръчаните и подобни видеоклипове или да отидете на "Коментари" .

Свързани видеоклипове и коментари в YouTube на Android

Ако минимизирате видеоклипа, докато сърфирате с плъзгане надолу или като щракнете върху иконата със стрелка в горния ляв ъгъл, например, за да отидете на друга страница, видеоклипът ще бъде намален и над менюто за приложения ще се появи малък панел. Това ще ви позволи да продължите да разглеждате в режим на половин тон с функции за възпроизвеждане и пауза.

Гледайте видеоклипове в минимизиран режим в YouTube на Andoid

Управление на канали

Предимно за потребители, които създават и публикуват клипове, приложението има отделен раздел за управление на канала. Функциите тук са малко по-малко, отколкото на уебсайта, но все пак можете да промените някои параметри, като поверителност, описания или корици.

Лични настройки на каналите в YouTube на Android

Качвате видеоклипове

Използвайки приложението, можете не само да гледате видеоклиповете на други хора, но и да качите свои собствени. За да направите това, използвайте специалния бутон на горния панел и изберете записа в паметта на смартфона.

Процесът на добавяне на видеоклипове в YouTube на Android

По време на изтеглянето ще бъде представен видеоредактор, който ще промени името, ще добави визуализация и ще направи някои други корекции. Това приложение обаче не е толкова стабилно, колкото сайтът и затова е по-добре да не го използвате за работа с големи видеоклипове.

Настройки на приложението

Работата на самия YouTube се контролира чрез отделен раздел с параметри. Например разработчиците представиха много обичаната нощна тема YouTube и дори режим инкогнито, за да предотвратят записването на историята в „Библиотеката“ .

Използване на инкогнито в YouTube на Android

Няма смисъл да описваме всеки раздел в параметрите, тъй като те са необходими, за да персонализирате YouTube по ваш вкус. Единственото нещо, което заслужава да се спомене е възможността за свързване на излъчването чрез Wi-Fi от приложението към телевизора. Този аспект ще позволи не само да гледате видеото, но и да го правите с максимален комфорт.

Преглеждайте настройките за приложения на YouTube в Android

Платени абонаменти

В допълнение към безплатните функции по подразбиране, чрез „Настройки“ можете да се абонирате за платен премиен абонамент и премия YouTube музика като по този начин получават достъп до гледане на видеоклипове офлайн без реклама, възможност за възпроизвеждане на записи от минимизирано приложение и някои други предимства. Поради това достъпът до специалната библиотека на YouTube Originals също ще бъде отворен.

Възможността за свързване на YouTube Premium с YouTube на Android

За тестване не е необходимо незабавно да се издаде платен абонамент. Когато се използва за първи път, всички налични функции ще бъдат достъпни безплатно за два месеца.

достойнство

  • Интуитивен руски интерфейс;
  • Няма изисквания за разрешение поради услугите на Google;
  • Достъп до пълна видео библиотека, включително филми и телевизионни предавания;
  • Удобен медиен плейър, който работи на всеки смартфон;
  • Възможност за излъчване на видео към външни устройства;
  • Инструменти за добавяне и редактиране на видеоклипове;
  • Пълна лична сметка с история и настройки.

недостатъци

  • Проблеми при възпроизвеждане на видео, независимо от скоростта на интернет;
  • Малък брой инструменти и филтри.

За хора, които предпочитат да използват устройство с Android вместо персонален компютър, това приложение ще бъде отлична замяна на уебсайт. Освен това, поради огромната библиотека от видеоклипове, включително филми и телевизионни предавания, както и функции за Wi-Fi излъчване, YouTube може да замени телевизия и много други подобни приложения за гледане на медийно съдържание.

Изтеглете YouTube безплатно

Изтеглете последната версия на приложението от Google Play Market