Повечето съвременни компютърни потребители напълно разбират какво представлява архивът и как го спестяват, ако на твърдия диск няма достатъчно място. Има много различни програми за работа с такива файлове, като един от тях е Zipeg.

Zipeg е де-архиватор за работа с всички известни архивни формати, като 7z, TGZ, TAR, RAR и др. Програмата може да изпълнява различни действия с файлове от този тип, които ще разгледаме в тази статия.

Преглежда и изтрива файлове

Този де-архивър напълно се справя с отварянето на архиви от различен тип. За съжаление, с архива, отворен в програмата, няма да е възможно да се представят обичайните действия, например да се добавят файлове към него или да се премахне съдържанието от там. Всичко, което можете да направите, е да ги разгледате или да ги извлечете.

Откриване в Zipeg

декомпресия

Отворените архиви се извличат успешно на твърдия диск директно в програмата или чрез контекстното меню на операционната система. След това данните от компресирания файл могат да бъдат намерени по пътя, който посочвате при разархивирането.

Извличане на данни в Zipeg

предварителен преглед

Програмата има и вграден преглед на файлове след отваряне. Ако нямате инсталирани програми на компютъра си, за да отваряте някакъв вид файлове, Zipeg може да се опита да ги отвори с вградените инструменти, в противен случай ще се извърши в стандартен режим.

Преглед в Zipeg

достойнство

  • Безплатно разпространение;
  • Cross-платформа.

недостатъци

  • Не се поддържа от програмиста;
  • Липса на руски;
  • Липса на допълнителни функции.

Като цяло, Zipeg е доста добър архиватор, който може да преглежда или извлича файлове от архива. Въпреки това, поради липсата на много полезни функции, като създаването на нов архив, програмата е много по-ниска от тази на нейните конкуренти. Освен това, на официалния уебсайт на програмиста, няма да можете да изтеглите тази програма, защото нейната поддръжка е прекратена.