Понастоящем можете да направите снимка и да я обработвате на почти всяко устройство, било то телефон, таблет или компютър. Съответно, има много различни офлайн и онлайн редактори, чиито набор от функции ще отговарят на всички изисквания. Някои - ще осигурят минимален набор от филтри, други - ще направят възможно оригиналната снимка да се промени, без да е известна.

Но има и други като Zoner Photo Studio. Това са истински "фотокомпютри", които позволяват не само да обработват снимките, но и да ги управляват. Въпреки това, няма да се движим напред и ще разгледаме всичко в ред.

Photo Manager

Мениджър в Zoner Photo Studio
Преди да редактирате дадена снимка, трябва да я намерите на диска. С вградения мениджър е много по-лесно. Защо? Първо, търсенето е на снимката, което позволява да се лопатят по-малко папки. На второ място, тук можете да сортирате снимките по един от многото параметри, например до датата на снимките. Трето, често използваните папки могат да бъдат добавени към "Любими" за бърз достъп до тях. И накрая, с снимки, всички същите операции са достъпни, както при нормален проводник: копиране, изтриване, преместване и т.н. Невъзможно е да не споменавам за показването на снимки на картата. Разбира се, това е възможно, ако метаданните на вашата снимка са координирани.

Преглед на снимката

Преглеждате снимки в Zoner Photo Studio
Струва си да се отбележи, че визуализацията в Zoner Photo Studio е организирана много бързо и удобно. Избраното изображение се отваря незабавно, а в страничното меню можете да видите цялата необходима информация: хистограма, ISO, откъси и много други.

Обработка на снимка

Обработка на снимки в Zoner Photo Studio
Веднага е важно да се отбележи, че в тази програма се очертават понятията "обработка" и "редактиране". Да започнем с първия. Предимството на тази функция е, че направените от вас промени не се записват в изходния файл. Това означава, че можете безопасно да "играете" с настройките на изображението и в случай, че не ви харесва нещо - върнете се към оригиналното изображение, без да губите качеството му. От функциите има бързи филтри, баланс на бялото, настройка на цветовете, криви, ефект HDR. Отделно бих искал да отбележа възможността бързо да сравните резултата от оригинала - просто натиснете един бутон.

Редактиране на снимка

Редактор на снимки в Zoner Photo Studio
Този раздел, за разлика от предишния, има голяма функционалност, но всички промени вече пряко засягат оригиналния файл, което предизвиква малко предпазливост. Ефектите са още по-големи, с отделни "бързи" и "редовни" филтри. Разбира се, има инструменти като четки, гуми, селекция, форми и т.н. От интересните функции има "collinearity", с която можете например да подравните лампата за по-добра симетрия. Също така има преразглеждане на перспективата, която далеч не е във всички редактори на снимки.

Създайте видеоклип

Създаване на видео в Zoner Photo Studio
Учудващо е, че всички горепосочени функции на програмата не свършват, защото все още има възможност за създаване на видео! Разбира се, това са прости видеоклипове, които представляват разрязване на снимки, но все пак. Можете да изберете ефекта на прехода, да добавите музика, да изберете качеството на видеоклипа.

Предимства:

• Огромни възможности
• Бърза работа
• Възможност за връщане към оригинала при обработка
• Режим на цял екран
• Наличие на инструкции за обработка на обекта

недостатъци:

• 30-дневен безплатен пробен период
• Трудност в майсторството за начинаещи

заключение

Zoner Photo Studio е отлична опция за хора, които правят снимка на важно място в живота. Програмата може лесно да замести цял куп други високоспециализирани програми.

Изтеглете пробна версия на Zoner Photo Studio

Изтеглете последната версия от официалния уебсайт