Zyxel Keenetic Интернет центровете са многофункционални устройства, които позволяват на потребителя да реши редица задачи за управление на локална мрежа и достъп до Интернет. Тази функционалност се осигурява от операционната система NDMS. Следователно, ако говорим за актуализирането на фърмуера на Keenetic устройства, този процес е идентичен за повечето маршрутизатори на тази линия, където се използва тази операционна система. Нека да разгледаме как се прави това, като се използва примерът на маршрутизатор Zyxel Keenetic 4G.

Начини за надстройване на фърмуера на маршрутизатора Zyxel Keentic 4G

NDMS е доста гъвкава операционна система. Тя има способността да бъде актуализирана по няколко начина. Нека да ги разгледаме по-подробно.

Метод 1: Актуализиране чрез интернет

Този метод за актуализиране на фърмуера е най-оптималният. Тя не изисква специфични знания от потребителя и почти напълно изключва възможността за грешка от негова страна. Всичко се прави с няколко кликвания с мишката. За да стартирате процеса на актуализиране, трябва:

 1. Влезте в уеб интерфейса на маршрутизатора.
 2. В прозореца за проследяване на системата проверете за актуализации за NDMS.
  Проверка за актуализации в уеб интерфейса Ziksel Kinetics 4g
 3. Ако са налице актуализации, кликнете върху думата "Налично" , което е във формата на връзка. Системата веднага ще пренасочи потребителя към страницата за обновяване на системата, където остава само да кликнете върху бутона "Инсталиране" .
  Страницата за обновяване на системата в уеб интерфейса на маршрутизатора Ziksel Kinetik
 4. Рутерът самостоятелно изтегля и инсталира необходимите компоненти. Потребителят трябва само да изчака завършването на процеса на обновяване на системата.
  Показване на процеса на обновяване на системата в уеб интерфейса на маршрутизатора Ziksel Kinetics

След като процесът приключи, маршрутизаторът ще се рестартира и в прозореца за наблюдение на системата ще видите следното съобщение:
Съобщението за липсата на актуализации на страницата на системния монитор на рутера Ziksel Kinet
Това означава, че всичко върви добре и се използва най-новата версия на фърмуера.

Метод 2: Актуализиране от файл

В случаите, когато няма връзка с интернет или потребителят предпочита да осъществи актуализация на фърмуера в ръчен режим, NDMS осигурява възможност за обновяване от предварително свален файл. Всички действия се извършват на два етапа. Първо трябва да направите следното:

 1. От стикера, намиращ се в долната част на корпуса на маршрутизатора, открийте редакцията на вашето устройство.
  Информация за прегледа на устройството върху стикера в долната част на кутията
 2. Направо напред Кинетичен официален сайт за поддръжка ,
 3. Намерете там връзка към файловете за модела на маршрутизатора и го преминете.
  Отидете на страницата с файловете на фърмуера на сайта за техническа поддръжка на Keenetic
 4. Изтеглете най-новата версия на фърмуера в съответствие с прегледа на вашето устройство (в нашия пример е rev.2).
  Изтеглете най-новата версия на фърмуера от сайта за техническа поддръжка на Kinetic

След като файлът с фърмуера се съхранява на удобно място за потребителя на компютъра, можете да продължите към процеса на незабавна актуализация. За това ще ви трябва:

 1. Разархивирайте изтегления ZIP архив. Резултатът трябва да бъде файл с разширение BIN.
 2. Свържете се с уеб интерфейса на маршрутизатора и отидете в секцията "Система" в раздела "Файлове" (може да се нарича "Конфигурация" ). и в списъка с компоненти в долната част на прозореца щракнете върху името на файла с фърмуера .
  Преминете към надстройката на фърмуера от файла в уеб интерфейса Ziksel Kinet
 3. В прозореца за управление на файловете, който се отваря, кликнете върху "Избор на файл" и посочете пътя към файла на фърмуера, разкопаван.
  Подмяна на файла на фърмуера в уеб интерфейса Ziksel Kinet

След като изберете файл, бутонът "Replace" се активира, като кликнете върху него, за да започнете процеса на актуализиране на фърмуера. Както и в предишния случай, всичко ще отнеме няколко минути, след което рутера ще се рестартира с новата версия на NDMS.

Това са начини за актуализиране на фърмуера на Zyxel Keenetic Internet центрове. Както виждаме, в тази процедура няма нищо трудно и е напълно способно дори за начинаещи потребители.