В тази статия ще разгледаме софтуера "1-2-3 Scheme", който ви позволява да избирате корпуса на електрическата платка в съответствие с инсталираните елементи и нивото на защита. В допълнение, този софтуер ви позволява да направите пълен набор от щитове и да начертаете диаграма. Нека да я разгледаме по-подробно.

Създаване на нова схема

Целият процес започва с избора на щита. Асортиментът в програмата е доста голям, почти всички най-популярни производители се сглобяват тук. В допълнение към името на щита в линията са посочени кратките му характеристики. Изберете един от производителите, за да отидете в следващия прозорец.

Избор на електрическа платка 1-2-3

Всеки производител има няколко различни модела на щитове. Вдясно е посочено техният капацитет и капацитет, изберете една от опциите, която е най-подходяща.

Избор на щит модел 1-2-3

Избиране на елементи

Сега можете да продължите да добавяте компонентите на щита. Програмата представя огромен каталог, в който има много различни детайли с техните уникални характеристики. Всеки добавен елемент се показва в таблицата по-долу. Можете да затворите прозореца, след като изберете всички компоненти.

Добавяне на елементи 1-2-3 Схема

Тъй като асортиментът е много голям, понякога отнема много време, за да намерите необходимата му част. Отворете следващия раздел, за да намерите компонента, като посочите определени филтри. Ако трябва да преминете от продукти към аксесоари, променете квадратчето за отметка до този филтър.

Търсене на елементи 1-2-3 Схема

Добавените елементи се показват отляво в отделна директория и са в самата схема. Имайте предвид, че ако кликнете с левия бутон върху част, можете да промените някои от параметрите му.

Каталог на елементите и диаграма 1-2-3 Диаграма

Възможно е да добавите местоположението на частта в определено помещение. Отворете изскачащото меню и изберете стаята, която ви интересува.

Посочване на помещения 1-2-3 Схема

Добавяне на текст

На практика никоя схема не прави без бележки или маркировки с помощта на текст, следователно в "1-2-3 Схема" такъв инструмент също е инсталиран. Освен това има малък брой различни опции, като например избиране на един от стандартните шрифтове, промяна на външния вид на символите. Проверете подходящата ориентация, за да пишете хоризонтално или вертикално.

Добавяне на етикети 1-2-3 Схема

Показване на схемата

Програмата има още един малък редактор, който показва схематичния чертеж. Предлага се за малки редакции и изпращане за печат. Имайте предвид, че тази рисунка се променя всеки път, когато добавите нов елемент към проекта.

Схематичен дисплей 1-2-3 Схема

Избор на покритие на щита

Основната характеристика на схемата "1-2-3" е, че има голям брой капаци на щита. Всеки модел има няколко парчета. Те се показват в дясната част на главния прозорец, трябва само да изберете един от тях, за да го направите активен. В настройките има също така промяна на изгледа с показания капак.

Избиране на капака на екрана 1-2-3

достойнство

  • Безплатно разпространение;
  • Уникалната функционалност;
  • Голям брой модели на щитове.

недостатъци

  • Не се поддържа от разработчика.

Прегледът "Схема 1-2-3" приключва. Демонтирахме всички функции и инструменти на програмата, посочихме нейните заслуги и не открихме недостатъци. Накратко, искам да отбележа, че това е отличен софтуер, който предоставя уникални възможности за изработване на щитове. Актуализациите не са много дълги и е малко вероятно да бъдат освободени изобщо, така че иновациите и корекциите не трябва да се очакват.