Стандартните инструменти за операционна система ви позволяват да архивирате необходимите дискове, дялове или конкретни файлове. Функционалността на вградените помощни програми обаче в някои случаи може да не е достатъчна, така че най-добрият вариант е да използвате специални програми. Един от тях, особено ABC Backup Pro, ще разгледаме подробно тази статия.

Създаване на проект

Всички действия в тази програма се извършват чрез вградения съветник. Потребителят не изисква определени умения или знания, той ще посочи само необходимите параметри. От самото начало се въвежда името на проекта, се избира неговият тип и се дава приоритет на други задачи. Моля, имайте предвид, че в допълнение към резервните копия, можете да изберете да възстановите файлове, да създадете FTP огледало, да копирате, да изтеглите или да качите информация.

Добавяне на нова работа ABC Backup Pro

Добавяне на файлове

След това добавете обекти към проекта. Избраните файлове или папки се показват в списък в този прозорец и са достъпни за редактиране, изтриване. Възможно е да се изтеглят не само от локално хранилище, но и от протокола за прехвърляне на данни.

Избиране на файлове за обработка на ABC Backup Pro

Настройка на резервното копие

Ако зададете съответния параметър, проектът ще бъде запазен в ZIP, следователно е предвиден отделен прозорец за настройка на архивирането. Тук потребителят определя нивото на компресия, името на архива, добавя маркери, включва защита с парола. Избраните настройки ще бъдат запазени и ще бъдат приложени автоматично, ако архивирането е активирано.

Създаване на резервно копие на ABC Backup Pro

Активиране на PGP

Pretty Good Privacy ви позволява да извършвате прозрачно криптиране на информация на устройства за съхранение, така че този набор от функции ще бъде изключително полезен при резервиране. Потребителят се изисква само да активира защитата и да попълни необходимите линии. Уверете се, че сте създали два бутона за шифроване и декодиране.

Активиране на шифроването ABC Backup Pro

Планиране на задачите

Ако архивирането или друга задача ще се изпълняват няколко пъти в определено време, можете да я конфигурирате, за да започнете да използвате програмата за планиране. По този начин не е нужно ръчно да стартирате проекта всеки път - всички действия ще се извършват автоматично, когато ABC Backup Pro работи и е в тавата. Обърнете внимание на настройката за спиране на задачата: тя ще престане да бъде изпълнена веднага щом дойде посочената дата.

Програма за планиране на задачите ABC Backup Pro

Допълнителни действия

Ако текущата задача изисква изпълнение на помощни програми или програми от трети страни, ABC Backup Pro ви позволява да конфигурирате стартирането им в прозореца за настройки на проекта. Тук се добавят максимум три програми, които ще бъдат изпълнени преди или след завършването на архивиране или друга задача. Ако маркирате съответния елемент, стартирането на следните определени програми няма да настъпи, докато не приключи предишното действие.

Допълнителни стъпки ABC Backup Pro

Управление на задачите

Всички активни проекти се показват в главния прозорец на програмата като списък. Тук можете да видите вида на задачата, времето на последното и следващото стартиране, напредъка, състоянието и броя на извършените процедури. По-горе са инструментите за управление на задачите: стартиране, редактиране, конфигуриране и изтриване.

Основен прозорец на ABC Backup Pro

Входни файлове

Всеки проект има свой собствен регистрационен файл. Всяко предприето действие се записва там, независимо дали става дума за начало, спиране, редактиране или грешка. Благодарение на това потребителят може да получи информация за това какво действие и кога е било извършено.

Вижте файловете за архивиране на ABC Backup Pro

настройки

Препоръчваме да обърнете внимание на прозореца с параметри. Тук има не само настройката на визуалния компонент. Можете да променяте стандартните имена на файловете и папките, избора за съхранение на журналните файлове и генерираните PGP-клавиши. Освен това той импортира, експортира PGP ключове и конфигурира настройките за шифроване.

Настройки ABC Backup Pro

достойнство

  • Съветник за създаване на проект;
  • PGP вграден набор от функции;
  • Възможност за определяне на приоритета на всяка задача.

недостатъци

  • Липсата на руски език;
  • Програмата се разпространява срещу заплащане.

В тази статия разгледахме подробно ABC Backup Pro. Обобщавайки, бих искал да отбележа, че използването на този софтуер ви позволява лесно и бързо да извършвате архивиране, възстановяване и други действия с файлове. С вградения асистент дори и неопитен потребител няма да има никакви затруднения при разбирането на всички параметри и принципа за добавяне на задачи.

Изтеглете пробна версия на ABC Backup Pro

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт