Active Backup Expert е проста програма за създаване на резервни копия на локални и мрежови файлове на всяко устройство за съхранение. В тази статия ще разгледаме подробно принципа на работа в този софтуер, ще се запознаем с всички негови функции, ще подчертаем предимствата и недостатъците. Нека да започнем прегледа.

Старт прозорец

Когато за първи път стартирате Active Backup Expert, пред потребителя ще се появи прозорец за бърз старт. Показва последните активни или завършени проекти. Точно оттук, и прехода към капитана на създаването на задачи.

Стартов прозорец на Активно резервно копие

Създаване на проект

Създаден е нов проект, използвайки вградения асистент. Благодарение на това, неопитни потребители могат лесно да свикнат с програмата, защото разработчиците са се погрижили да покажат съвети за всяка стъпка от задачата. Всичко започва с избора на мястото за съхранение на бъдещия проект, ще има всички настройки за файлове и дневници.

Създаване на нов проект за експеримент с активни резервни копия

Добавяне на файлове

Можете да заредите локални дялове на твърди дискове, папки или всякакъв вид файлове в даден проект. Всички добавени обекти ще бъдат показани в списък в прозореца. Това се прави редактиране или изтриване на файлове.

Добавяне на файлове за копиране на Active Backup Expert

Обърнете внимание на прозореца за добавяне на обекти към проекта. Има настройка за филтриране по размер, дата на създаване или последно редактиране и атрибути. Като прилагате филтри, можете да добавяте само необходимите файлове от дисков дял или конкретна папка.

Прилагане на филтри за файловете на Active Backup Expert

Местоположението на резервното копие

Остава да се избере местоположението, където бъде запазено бъдещото архивиране, след което предварителната конфигурация е завършена и обработката ще започне. Съхранението на създадения архив е достъпно на всяко придружаващо устройство: флаш устройство, твърд диск, флопи диск или компактдиск.

Местоположението за съхранение на експертни файлове за активно архивиране

Планиране на задачите

Ако трябва да правите резервни копия няколко пъти, препоръчваме ви да използвате график за задачи. Показва честотата на стартиране на процеса, интервалите и избира типа на времето за отчитане за следващото копие.

Генериране на задачи Активен резервен експерт

Има отделен прозорец с подробна настройка на програмата за планиране. Тук е зададено по-точно начално време на процеса. Ако планирате да извършвате ежедневно копиране, за всеки ден можете да настроите отделно време за стартиране на задачата.

Конфигуриране на Scheduler на задачите за активен резервен експерт

Приоритет на процеса

Тъй като архивите често се извършват във фонов режим, задаването на приоритета на процеса ще ви помогне да изберете оптималното натоварване, така че да не претоварвате системата. По подразбиране е нисък приоритет, което означава, че се изразходва минималният ресурс, съответно задачата ще бъде изпълнена по-бавно. Колкото по-голям е приоритетът, толкова по-бърза е скоростта на копиране. Освен това обръщайте внимание на възможността да деактивирате или обратно да разрешите използването на многопроцесорни ядра по време на обработката.

Приоритет на експертен процес на активно създаване на резервни копия

Степен на архивиране

Резервните файлове ще бъдат запазени в архив на ZIP формат, поради което ръчната настройка на съотношението на компресия е достъпна за потребителя. Параметърът се редактира в прозореца за настройки, като се движи плъзгача. Освен това има допълнителни функции, например изчистване на архивния бит след копиране или автоматично откопчване.

Задаване на резервно копие на активен резервен експерт

трупи

Основният прозорец на Active Backup Expert показва информация за всяко действие с активно архивиране. Благодарение на това, потребителят може да получи информация за последния процес на обработка, спирането или възникналите проблеми.

Дневник Активен резервен експерт

достойнство

  • Прост и интуитивен интерфейс;
  • Вграден съветник за създаване на задачи;
  • Удобно филтриране на файлове.

недостатъци

  • Програмата се разпространява срещу заплащане;
  • Няма руски език.

Active Backup Expert е удобна програма за архивиране на необходимите файлове. Функционалността му включва много полезни инструменти и настройки, които ви позволяват да приспособявате всяка задача поотделно за всеки потребител, като посочите приоритета на процеса, степента на архивиране и много други.

Изтеглете пробна версия на Active Backup Expert

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт