Управляващите устройства ActiveX са някакви малки приложения, чрез които сайтовете могат да показват видео съдържание, както и игри. От една страна, те помагат на потребителя да взаимодейства с такова съдържание на уеб страници, а от друга страна елементите на ActiveX могат да бъдат вредни, тъй като понякога те не работят правилно и други потребители могат да ги използват, за да събират информация за вашия компютър, Вашите данни и други злонамерени дейности. Ето защо използването на ActiveX трябва да бъде обосновано във всеки браузър, включително в Internet Explorer .

След това ще обсъдим как можете да правите промени в настройките на ActiveX за Internet Explorer и как можете да филтрирате контролите в този браузър.

Филтриране на ActiveX в Internet Explorer 11 (Windows 7)

Контролът на филтрирането в Internet Explorer 11 може да предотврати инсталирането на подозрителни приложения и да попречи на сайтовете да използват тези програми. За да извършите филтриране на ActiveX, изпълнете следната последователност от стъпки.

Струва си да се отбележи, че при филтрирането на ActiveX може да не се показва някакво интерактивно съдържание на сайтове

  • Отворете Internet Explorer 11 и кликнете върху иконата Инструменти под формата на зъбно колело в горния десен ъгъл (или Alt + X). След това в менюто, което се отваря, щракнете върху Security ( Сигурност) , след което щракнете върху ActiveX Filtering (Филтриране на ActiveX) . Ако всичко се е случило, ще се появи квадратче за отметка срещу този елемент от списъка

ActiveX. филтриране

Съответно, ако трябва да деактивирате филтрирането на контролите, това знаме ще трябва да бъде премахнато.

Можете също така да премахнете филтрирането на ActiveX само за конкретни сайтове. За да направите това, трябва да извършите такива действия.

  • Отворете сайта, за който искате да активирате ActiveX
  • В адресната лента кликнете върху иконата на филтъра
  • След това кликнете върху Деактивиране на филтрирането на ActiveX

Деактивиране на филтрирането

Конфигуриране на настройките на ActiveX в Internet Explorer 11

  • В Internet Explorer 11 кликнете върху иконата Инструменти под формата на зъбно колело в горния десен ъгъл (или Alt + X) и изберете " Свойства на браузъра"

IE. Свойства на браузъра

  • В прозореца " Свойства на браузъра" кликнете върху раздела Защита и след това върху бутона Други ....

Имоти за

  • В прозореца Настройки намерете контролите на ActiveX и техните модули за свързване

Конфигуриране на ActiveX

  • Направете настройките по свое усмотрение. Например, за да активирате опцията Автоматични заявки за контроли на ActiveX и кликнете върху бутона Разрешаване

Струва си да се отбележи, че ако не можете да промените настройките на контролите на ActiveX, трябва да въведете паролата за администратор на компютъра

Поради повишената сигурност на Internet Explorer 11 не е разрешено да пускат контроли на ActiveX, но ако сте сигурни за сайта, винаги можете да промените тези настройки.