Рекламата - двигателят на търговията, но често рекламодателите са толкова употребявани с това, че е трудно да посетите практически всички уеб ресурси. Въпреки това, като използвате такъв инструмент като рекламен блокер, можете да забравите какво е рекламата в различните й форми. Ето защо в тази статия ще говорим за най-популярния браузър базиран блокер - Adblock Plus.

Adblock е разширение на браузъра, което поддържа работата му с всички популярни уеб браузъри, като Google Chrome, Opera, Mozilla Firefox, Yandex.Browser и много други. Блокиращият лесно премахва всички досадни реклами на сайтовете, като ви позволява свободно да консумирате съдържание.

Съветваме ви да погледнете: Други програми за блокиране на реклами в браузъра

Урокът: Как да премахнете рекламата в VC с Adblock Plus

Добавка за браузър

Adblock Plus не е компютърна програма, а малко разширение на браузъра, което няма да консумира системни ресурси и ще бъде инсталирано само за тези браузъри, в които трябва да премахнете реклами и банери.

Adblock Plus браузър добавка

Статистика за блокиране на рекламите

За да видите колко реклами от Adblock Plus сте запазили, отворете менюто на програмата, което ясно показва броя на блокираните реклами на текущата страница, както и за продължителността на разширението.

Статистика за блокиране на реклами в Adblock Plus

Деактивиране на работата за конкретен сайт

Чрез блокирането на реклами не виждате реклами, което означава, че собственикът на сайта губи част от печалбата от рекламирането. В това отношение някои ресурси блокират достъпа до сайта Ви, докато блокирането на рекламите бъде деактивирано.

Но не е нужно напълно да деактивирате добавката, защото програмата предоставя функция за деактивиране на Adblock Plus за текущия домейн

Деактивирайте работата за конкретен сайт в Adblock Plus

Блокиране на елементи

Въпреки че Adblock Plus използва мощни филтри за блокиране на рекламирането, някои реклами могат да се промъкнат. За да го премахнете, го изберете с помощта на отделна функция Adblock Plus и вече няма да виждате този тип реклама.

Блокиране на елементи в Adblock Plus

Предимства на Adblock Plus:

1. Най-простият и достъпен начин за всеки потребител да блокира рекламата;

2. Има руски език;

3. Разширението е напълно безплатно.

Недостатъци на Adblock Plus:

1. Не е разкрито.

Adblock Plus - това е може би най-ефективният браузър за блокиране на рекламата. Добавката се разпространява абсолютно безплатно, но можете да благодарите на разработчиците, като дарите абсолютно всякакви средства за по-нататъшното развитие на проекта.

Изтеглете Adblock Plus безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт