Vkontakte социалната мрежа е популярна руска социална услуга, чиято основна задача е да търси и комуникира с приятели. Vkontakte.ru има доста удобен интерфейс с един излишен елемент - реклама. Днес ще разгледаме по-подробно как да деактивираме рекламата в социалната мрежа Vkontakte.

За да премахнете рекламата в контакта, прибягваме до помощта на популярния и безплатен блокер Adblock Plus. Това решение е добавка за браузър, която ви позволява да блокирате различни видове реклами на всеки сайт.

Изтеглете Adblock Plus

Преди да започнем да блокираме рекламата на Vkontakte, нека видим как изглежда сайтът по подразбиране без инсталиран блокер.

Как да премахнете рекламата в VC с Adblock Plus

Както можете да видите от екранната снимка по-горе, рекламата се намира в лявата част на страницата, без да се намесва в съдържателното съдържание, но периодичната промяна на рекламните елементи може да е голямо разсейване.

Как да деактивираме рекламата в VC?

1. Ако още не използвате Adblock Plus, инсталирайте тази добавка в главния си браузър. Услугата поддържа такива популярни браузъри като Google Chrome, Opera, Mozilla Firefox, както и уеб браузъри, създадени на базата на Chromium (Yandex.Browser, Amigo и много други).

2. Когато разширението е инсталирано в браузъра ви, червената икона на добавката се показва в горния десен ъгъл на браузъра, което показва, че блокиращият е активен.

Как да премахнете рекламата в VC с Adblock Plus

3. За да тествате ефективността на добавката, отидете отново на страницата на Vkontakte. Както можете да видите, рекламата напълно изчезна и същата ситуация се наблюдава и при други сайтове.

Как да премахнете рекламата в VC с Adblock Plus

Adblock Plus е най-удобното решение за блокиране на реклами и изскачащи прозорци в браузърите. Прост интерфейс, минимален набор от настройки, безплатно използване и поддръжка на всички популярни браузъри прави този инструмент идеален асистент за подобряване на качеството на уеб сърфирането.