Рекламата в развитото ни общество придобива малко по-различна форма от преди двадесет години. Сега тя е на почти всяка страница в интернет и не е изненадващо, защото това е един от най-ефективните начини да печелите. Има обаче специални добавки за браузъра да блокира рекламите и много напреднали потребители са запознати с тях. В тази статия ще разгледаме кой рекламен блокер е по-добър - AdBlock или AdBlock Plus.

И AdBlock и неговият по-малък брат AdBlock Plus (бивш AdThwart) имат една обща цел - да изключат от живота си реклама от Интернет. И двамата конкуренти го правят доста добре. Нека AdBlock Plus и по-младият AdBlock не се справят по-зле, но популярността сред потребителите е по-ниска, което се дължи на факта, че AdBlock просто не е имал конкуренти от дълго време. Така че кой е по-добър? Какви са техните предимства и недостатъци? И какво да изберем?

Изтеглете AdBlock Plus

Изтеглете AdBlock

Което е по-добре: AdBlock или AdBlock Plus

Функционалност на бутоните

Много зависи от функционалността на бутона, особено за тези, които разбират малко от финото на настройките и не разбират какво и как да кликват. Когато кликнете върху бутона, намиращ се в панела за компоненти, се показва интерфейсът, който има някои настройки и в това отношение е по-добре да използвате обичайния AdBlock, защото интерфейсът му има много бутони, които помагат на начинаещия потребител.

AdBlock:

Функционален бутон в AdBlock

AdBlock Plus:

Функционален бутон в AdBlock Plus

AdBlock 1: 0 AdBlock Plus

персонализиране

Настройките зависят от това, как плъгинът ще скрие рекламата. Това означава, че можете да конфигурирате приставката като удобна за вас. Деактивирайте всички специфични компоненти или добавки. По отношение на настройките, обикновеният AdBlock също печели. Този шкаф може да бъде по-фино настроен, което позволява на напредналите потребители да персонализират програмата за себе си.

AdBlock:

Настройки в AdBlock

AdBlock Plus:

Настройки в AdBlock Plus

AdBlock 2: 0 AdBlock Plus

филтри

Филтрирането ви позволява да персонализирате показването на една или друга реклама. Ако например приставката не разпознае рекламата, можете да я добавите сами, като използвате лични филтри. В този показател AdBlock Plus печели. Първо, персонализирането на лични филтри в това е по-удобно и второ, можете да редактирате директно в текстов формат.

AdBlock:

Филтрирайте настройките в AdBlock

AdBlock Plus:

Настройки за филтриране в AdBlock Plus

AdBlock 2: 1 AdBlock Plus

Добавяне на изключения

Изключването на домейни от приставката ще позволи рекламирането да се показва в конкретен домейн. Например, нямате право на конкретен сайт с включен рекламен блокер и често използвате този сайт, след което можете да добавите сайта към изключванията, като по този начин позволите на рекламата да се показва на този сайт. И тук AdBlock Plus печели, защото в нормалния AdBlock изобщо няма такава функция.

Изключения в AdBlock Plus

AdBlock 2: 2 AdBlock Plus

В крайна сметка се оказва, че е равен, но някакъв блокер има предимства в един, а други в друг. Кой от двата ви избира да решите, защото някой ще бъде по-полезен за някои функции, отколкото други. Например, по-напредналите потребители предпочитат Adblock Plus поради филтриране и изключения, а новодошлите избират Adblock поради богатите функции на главния бутон. И някои от тях поставиха едновременно, така че вече със сигурност.