За да може браузърът, инсталиран на компютъра, да показва правилно цялата информация, поставена в интернет, за него трябва да са инсталирани специални приставки, позволяващи да се показват определени данни. По-специално, добре известен Adobe Flash Player е разработен, за да показва Flash съдържание.

Adobe Flash Player е медиен плейър, създаден да работи в уеб браузър. С него вашият уеб браузър ще може да показва Flash съдържание, което днес се намира в Интернет буквално на всяка стъпка: онлайн видео, музика, игри, анимирани банери и много други.

Възпроизвеждане на съдържание с Flash

Основната и може би единствената функция на Flash Player е възпроизвеждането на Flash съдържание в Интернет. По подразбиране браузърът не поддържа показването на съдържание, хоствано на сайтове, но при инсталиран приставка за Adobe този проблем е разрешен.

Поддържа широка гама от уеб браузъри

Днес Flash Player се предлага за почти всички браузъри. Освен това в някои от тях, като например Google Chrome и Yandex.Browser, този плъгин вече е пришит, така че не се изисква отделна инсталация, както в случая например Mozilla Firefox и Opera.

Съветваме ви да погледнете: Инсталиране и активиране на Flash Player за Mozilla Firefox

Настройте достъпа до уеб камерата и микрофона

Често Flash Player се използва в онлайн услугите, където трябва да имате достъп до уеб камерата и микрофона. Като използвате менюто на Flash Player, можете да настроите фина настройка на достъпа до устройството си: всеки път ще получите заявка за разрешение за достъп, например уеб камера или достъпът ще бъде ограничен. Освен това работата на вградена камера и микрофон може да бъде конфигурирана за всички сайтове едновременно и за селективни.

Съветваме ви да погледнете: Правилната инсталация на Flash Player за браузър Opera

Настройте достъпа до уеб камерата и микрофона

Автоматична актуализация

Предвид съмнителната репутация на Flash Player, свързана с проблемите със сигурността, препоръчваме на приставката да се актуализира своевременно. За щастие, тази задача може да бъде значително опростена, тъй като Flash Player може да се актуализира автоматично на компютъра на потребителя.

Прочетете още: Активиране на Flash Player в Google Chrome

Автоматично актуализиране на Flash Player

Предимства:

1. Способност за правилно показване на Flash съдържание на сайтове;

2. Умерено натоварване на браузъра поради хардуерно ускорение;

3. Конфигурирайте работните скриптове за уеб сайтове;

4. Приставката е напълно безплатна;

5. Има руски език.

недостатъци:

1. Приставката може сериозно да подкопае сигурността на компютъра, поради това, което много популярни уеб браузъри искат да откажат от подкрепата си в бъдеще.

И въпреки че технологията Flash е постепенно изоставена в полза на HTML5, и до днес в интернет има огромно количество от такова съдържание. Ако искате да осигурите пълноценно сърфиране в мрежата, инсталирането на Flash Player не трябва да се изхвърля.

Изтеглете Adobe Flash Player безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт