За браузъра Mozilla Firefox може да покаже правилно съдържанието на уеб сайтове, трябва да бъдат инсталирани всички необходими приставки, по-специално Adobe Flash Player.

Flash е технология, позната както от положителната, така и от негативната страна. Факт е, че приставката на Flash Player, инсталирана на компютъра, трябва да показва Flash съдържание на сайтовете, но същевременно добавя цял куп уязвимости към браузъра, които се използват активно за проникване в системата от вируси.

Към днешна дата Mozilla все още не е отказала в браузъра си да поддържа Flash Player, но скоро планира да направи това, за да подобри сигурността на един от най-популярните уеб браузъри в света.

За разлика от браузъра Google Chrome, в който Flash Player вече е вграден в браузъра, в Mozilla Firefox той трябва да бъде изтеглен и инсталиран на самия компютър.

Как да инсталирам Flash Player за Mozilla Firefox?

1. Отидете на страницата на програмиста от връзката в края на статията. Ако сте преминали от браузъра Mozilla Firefox, системата автоматично ще определи вашата версия на операционната система и използвания браузър. Ако това не се случи, моля, предоставете тази информация сами.

Adobe Flash Player за Mozilla Firefox

2. Обърнете внимание на централната част на прозореца, където се предлага да изтеглите и инсталирате допълнителен софтуер на компютъра. Ако на този етап не премахнете отметката от квадратчето за отметка, компютърът ви допълнително ще инсталира антивирусни продукти, браузъри и други програми, които сътрудничат с Adobe, за да популяризира продуктите си.

Adobe Flash Player за Mozilla Firefox

3. Накрая, за да започнете да изтегляте Flash Player на компютъра си, кликнете върху бутона "Изтегляне" .

Adobe Flash Player за Mozilla Firefox

4. Изпълнете изтегления EXE файл. На първия етап системата ще започне да изтегля Flash Player на компютъра, след което процесът на инсталиране ще започне директно.

Моля, обърнете внимание, че за да инсталирате Flash Player, браузърът на Mozilla Firefox трябва винаги да бъде затворен. Обикновено системата предупреждава за това преди да премине към инсталацията, но е по-добре да го направите предварително, преди да стартирате инсталационния файл.

По време на инсталирането не променяйте настройките, за да осигурите автоматичната актуализация на приставката, която ще гарантира сигурността.

Adobe Flash Player за Mozilla Firefox

5. След като инсталацията на Flash Player за Firefox завърши, можете да стартирате Mozilla Firefox и да проверите дейността на приставката. За целта кликнете върху бутона за менюто на браузъра и отворете раздела "Добавки" .

Adobe Flash Player за Mozilla Firefox

6. В лявата част на прозореца отидете в раздела "Plugins" . В списъка с инсталирани приставки намерете "Shockwave Flash" и се уверете, че състоянието на " Plug in " или "Enable on demand" се показва близо до приставката. В първия случай, когато отидете на уеб страница с Flash съдържание, тя ще бъде стартирана автоматично, а втората, ако страницата открие Flash съдържание, браузърът ще поиска разрешение да я покаже.

Adobe Flash Player за Mozilla Firefox

В тази инсталация Flash Player за Mazilas може да се счита за завършен. По подразбиране приставката ще бъде актуализирана независимо, без намеса на потребителя, като по този начин ще се поддържа текущата версия, което ще намали риска от подкопаване на сигурността на системата.

Ако не сте сигурни, че сте активирали автоматичната актуализация на Flash Player, можете да я проверите, както следва:

1. Отворете менюто "Контролен панел" . Обърнете внимание на появата на нова секция "Flash Player" , която ще трябва да отворите.

Adobe Flash Player за Mozilla Firefox

2. Отидете в раздела " Актуализации" . Уверете се, че имате отметката до "Позволи на Adobe да инсталира актуализации (препоръчително)" . Ако сте задали друга опция, кликнете върху бутона "Промяна на настройките за актуализация" .

Adobe Flash Player за Mozilla Firefox

След това задайте точката близо до желания параметър, след което затворете този прозорец.

Adobe Flash Player за Mozilla Firefox

Приставката на Adobe Flash Player за Firefox все още е популярна добавка, която ще ви позволи да показвате лъвския дял от съдържанието в Интернет, когато работите с Mozilla Firefox. Съществуват слухове за изоставянето на технологията Flash за дълго време, но докато тя остава релевантна, текущата версия на Flash Player трябва да бъде инсталирана на компютъра.

Свалете Flash Player безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт