Когато компресирате изображения, можете да използвате универсални приложения за оптимизиране, но ако имате нужда от много висококачествен резултат без загуба, трябва да използвате приложения, които се специализират в конкретно разширение на файла. За JPEG форматът най-добрата опция е да използвате помощната програма за компресиране за Advanced JPEG.

Програмата Shareware Advanced JPEG Compressor не само ще ви позволи да компресирате снимки във формат Jpeg без загуба, но и да предоставите много широк инструмент за задълбочена оптимизация на тези типове файлове.

Съветваме ви да погледнете: друг софтуер за компресиране на снимки

Компресиране на изображения

Основната задача на помощната програма Advanced JPEG Compressor е компресирането на изображения на JPEG формат без загуба. Трансформацията се извършва много качествено. Възможно е да визуализирате резултатите от оптимизацията, преди да ги напишете на твърдия диск.

Компресирайте снимки в разширен JPEG компресор

Файлът на диска, скенерът или камерата могат да бъдат използвани като източник на оригиналната снимка.

Програмата има много широки настройки за компресиране. Можете ръчно да зададете необходимото ниво на компресия.

Настройване на компресията в програмата Advanced JPEG Compressor

Редактиране на снимки

Освен това Advanced JPEG Compressor има инструменти за редактиране на снимки. Те включват възможността за промяна на яркостта, цветовата схема, контраста, "температурата" на изображението, добавянето на водни знаци и т.н. Някои от тези процедури са много удобни за използване със специален графичен еквалайзер. Освен това, програмата може да скъси изображенията и да вмъкне текст в тях.

Редактиране на изображение в разширен JPEG компресор

Конвертиране на изображения

Разширеният JPEG компресор работи и с графични формати PNG, TIFF, BMP, GIF. Но след компресията те не се преобразуват в оригиналния формат, но придобиват разширение Jeep. По този начин се получава не само компресиране на тези файлове, но и преобразуването им в друг формат.

В допълнение, програмата има вграден конвертор, който може да конвертира JPEG файлове в BMP.

Преобразувайте в BMP в разширения JPEG компресор

предимства:

  1. Разширени опции за оптимизиране на JPEG файлове;
  2. Високо ниво на компресия;
  3. Възможност за обработка на партиди на изображения;
  4. Висока скорост на обработка на снимки.

недостатъци:

  1. Липсата на интерфейс на руски език в официалната версия;
  2. Големи ограничения в безплатната версия, по-специално липсата на възможност за запазване на резултатите от компресията;
  3. Работи само на платформата на Windows.

Advanced JPEG Compressor е най-мощният инструмент за висококачествено и бързо компресиране на снимки в джипа, който също има богат набор от инструменти за редактиране на изображения.

Изтеглете пробна версия на разширен JPEG компресор

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт