Потребителите - любителите на музиката много харесват програмите, предназначени специално за слушане на музика. Една такава програма е AIMP аудио плейър, развит през 2000-те години и подобряващ се с всяка нова версия.

Най-новата версия на програмата има удобен и модерен дизайн, изпълнен в духа на Windows 10, има много функции за работа с мултимедийни файлове. Този плейър е подходящ за инсталиране по подразбиране за възпроизвеждане на музика, тъй като е напълно безплатен и има рускоезично меню. Достатъчно е да изтеглите, инсталирате и да се наслаждавате на любимата си музика!

Какви функции предлага AIMP на своите потребители?

Прочетете още: Програми за слушане на музика на вашия компютър

Музикална библиотека

Всеки играч може да възпроизвежда музикални файлове, но AIMS ви позволява да създадете подробен каталог на музиката, която играете. С голям брой файлове, потребителят може да сортира и филтрира желаните песни според различни характеристики: изпълнител, жанр, албум, композитор или технически параметри на файла, например формат и честота.

Финотек в AIMP

Създаване на плейлист

AIMP има широк набор от опции за създаване и редактиране на списъци за изпълнение. Потребителят може да създаде неограничен брой плейлисти, които ще бъдат събрани в специален мениджър на плейлисти. Той ви позволява да зададете временно местоположение и брой файлове, задайте отделни настройки.

Плейлист в AIMP

Дори и без да отваряте мениджъра на плейлисти, можете да добавите отделни файлове и папки в списъка едновременно. Плейърът поддържа работата с няколко плейлиста едновременно, което им позволява да импортират и експортират. Можете да създадете плейлист от библиотека. Музиката може да бъде възпроизведена във всякакъв ред или една от тях може да бъде преплетена.

Търсене на файл

Най-бързият начин да намерите желания файл в плейлиста е да използвате низа за търсене в AIMP. Достатъчно е да въведете само няколко букви от името на файла и той ще бъде активиран. Разширено търсене също е достъпно за потребителя.

Разширено търсене в AIMP

Програмата осигурява функция за търсене на нови файлове в папката, от която са добавени песните от плейлиста.

Мениджър на звукови ефекти

AMPP има усъвършенствани възможности за управление на звука. В раздела за звукови ефекти можете да настроите ехо, реверберация, бас и други настройки, включително скоростта и темпото на възпроизвеждането. За по-приятно използване на плейъра не е излишно да активирате плавна промяна и отслабване на звука.

AIMP мениджър на звукови ефекти

Еквалайзерът позволява на потребителя сам да регулира честотните ленти и да избере предварително конфигуриран шаблон за различни стилове музика - класически, рок, джаз, популярен, клуб и други. Играчът има функция за нормализиране на силата на звука и възможността за намаляване на съседните песни.

Еквалайзер в AIMP

визуализации

AIMP може да възпроизвежда различни визуални ефекти при възпроизвеждане на музика. Това може да бъде скрийнсейвър на албум или анимиран образ.

Визуализиране в AIMP

Функция Интернет радио

С помощта на AIMP можете да намерите радиостанции и да се свържете с тях. За да настроите определена радиостанция, трябва само да добавите връзка от Интернет към нейния поток. Потребителят може да създаде собствен каталог на радиостанции. Харесваната песен, която звучи на въздуха, е възможно да запишете на твърд диск.

Връзка към радиото в AIMP

Планиране на задачите

Това е програмируема част от аудио плейъра, с която можете да зададете действия, които не изискват участие на потребителите. Например задайте задачата да спрете работата в определено време, да изключите компютъра или да действате като аларма в даден момент, като играете конкретен файл. Също така има възможност да зададете гладко затихване на музиката в зададеното време.

Програмист в AIMP

Конвертиране на формати

AIMP ви позволява да превеждате файлове от един формат в друг. Освен това, аудиоконверторът има функции за компресиране на файлове, честота, канали и проби. Преобразуваните файлове могат да се запазват под различни имена и да се избере мястото за тях на твърдия диск.

Аудио конвертор в AIMP

Това е краят на нашия преглед на аудио плейъра AIMP, ще обобщим.

достойнство

- Програмата има рускоезично меню
- Аудиоплейърът е безплатен
- Приложението има модерен и ненатрапчив интерфейс
- Музикалната библиотека ви позволява удобно да организирате музика
- Редактиране на данни за музикални файлове
- Удобен и функционален еквалайзер
- Гъвкав и удобен график
- Слушане на радио онлайн
- Функция за преобразуване на формати

недостатъци

- Визуалните ефекти се представят официално
- Програмата не се свежда до минимум до тавата

Изтеглете AIMP безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт