Ние всички обичаме да слушаме музика на вашия компютър. Някой се ограничава до намирането и натрупването на песни в аудиозаписите на социалните мрежи, за други е важно да се създадат пълноценни музикални библиотеки на твърдия диск. Някои потребители са доволни, че периодично пускат желаните файлове, а музикалните специалисти предпочитат да настройват индивидуално звука и да извършват операции с музикални записи.

Различни видове задачи се използват от различни аудио плейъри. Идеална ситуация, когато програмата за възпроизвеждане на музика е лесна за използване и дава много възможности за работа с аудио файлове. Модерният аудиоплейър трябва да има гъвкавостта да работи и да намери правилните песни, да е възможно най-ясен и лесен за използване, като същевременно има подобрена функционалност.

Обмислете няколко програми, които най-често се използват като аудио плейъри.

AIMP

Финотек в AIMP

AIMP е съвременна руска езикова програма за възпроизвеждане на музика, която има минимален и лесен интерфейс. Играчът е много функционален. В допълнение към удобната музикална библиотека и прост алгоритъм за създаване на аудио файлове, той може да угоди на потребителя с еквалайзер с персонализирани честотни шаблони, ясен мениджър на звукови ефекти, план за действие за плейъра, функция за интернет радио и аудио конвертор.

Функционалната част на AIMP е проектирана по такъв начин, че дори напредналите потребители да могат лесно да използват своите разширени функции, които не са запознати с тънкостите на настройването на звука на музиката. В този параметър развитието на AIMP в Русия надминава чуждестранните си колеги Foobar2000 и Jetaudio. Какво е по-лошо от AIMP, това е в несъвършенството на библиотеката, което не ви позволява да се свързвате с мрежата, за да търсите файлове.

Изтегляне на AIMP

Winamp

Визуален дизайн във Winamp

Класическият музикален софтуер е Winamp, програма, която е издържала теста на времето и конкурентите, все още запазва популярността и ангажираността на милиони потребители. Въпреки моралното остаряване Winamp все още се използва на компютрите на тези потребители, които се интересуват от стабилността на работата на компютъра, както и възможността да се свързват с плейъра различни разширения и допълнения, тъй като последните 20 години са генерирали огромна сума.

Winamp е прост и уютен, като домашни пантофи и възможността да персонализирате интерфейса винаги ще харесва любителите на оригинала. Стандартната версия на програмата, разбира се, не е в състояние да работи с интернет, да свързва радиото и да обработва аудиофайлове, така че да не отговаря на съвременните взискателни потребители.

Изтеглете Winamp

foobar2000

Настройване на възпроизвеждането в Foobar2000

Много потребители предпочитат тази програма, както и Winamp, за възможността да инсталира допълнителни функции. Друга отличителна черта на Foobar2000 е минималистичният и строг дизайн на интерфейса. Този плейър е идеален за тези, които просто искат да слушат музика и ако е необходимо, да изтеглят желаната добавка. За разлика от Clementine и Jetaudio, програмата не знае как да се свърже с интернет и не предполага настройки на еквалайзера.

Изтегляне на Foobar2000

Windows Media Player

Поддръжка на много аудио и видео формати в Windows Media Player

Това е стандартна характеристика на операционната система Windows за слушане на медийни файлове. Тази програма е универсална и осигурява абсолютно стабилна работа на компютъра. Windows Media Player се използва от системата за възпроизвеждане на аудио и видео файлове по подразбиране, има проста библиотека и възможност за създаване и структуриране на плейлисти.

Програмата може да се свърже с интернет и други устройства. докато в мултимедийния плейър няма настройки за звука и възможности за редактиране на песните, така че по-взискателните потребители да имат по-добре да придобият по-функционални програми като AIMP, Clementine и Jetaudio.

Изтеглете Windows Media Player

Clementine

Плейлисти в Клементин

Климентънът е много удобен и функционален медиен плеър, който е почти идеален за рускоезичните потребители. Интерфейсът на родния език, възможността да търсите музика в облак за съхранение и да изтегляте песни директно от социалната мрежа VKontakte правят Clementine истинска находка за съвременните потребители. Тези функции са неоспоримо предимство пред най-близките конкуренти AIMP и Jetaudio.

Климентън има пълен набор от съвременни аудио плейъри - гъвкава музикална библиотека, конвертор на формати, способност за записване на дискове, еквалайзер с шаблони, възможност за дистанционно управление. Единственото нещо, което е лишено от играча, е планиращият задачи, като този на неговите конкуренти. В същото време Клементън е оборудван с уникална библиотека от визуални ефекти, която ще привлече фенове да "гледат" музиката.

Изтеглете Клементин

JetAudio

Плейлисти на Jetaudio

Аудиоплейър за напреднали музикални познавачи е Jetaudio. Програмата има донякъде неудобен и сложен интерфейс, освен това, лишен от менюто на руски език, за разлика от Клементин и АИМП.

Програмата може да се свърже с интернет, по-специално с You Tube, има удобна музикална библиотека и има различни полезни функции. Основните са подрязването на аудио файлове и записването на музика онлайн. Тези възможности не могат да се похвалят с нито едно от приложенията, описани в прегледа.

В допълнение, Jetaudio има пълен еквалайзер, форматорен преобразувател и способността да създава текстове за песни.

Изтеглете Jetaudio

пойна птичка

Медийна библиотека в Songbird

Songbird е скромен, но много удобен и интуитивен аудио плейър, чийто скейт е търсенето на музика в интернет, както и удобното и логично структуриране на медийни файлове и плейлисти. Програмата не може да се похвали със своите конкуренти на функциите на редактиране на музика, визуализация и наличие на звукови ефекти, но има проста логика на процесите и възможността за разширяване на функционалността чрез допълнителни приставки.

Изтегляне на Songbird

След като разгледате изброените програми за възпроизвеждане на музика, можете да ги класифицирате за различни типове потребители и задачи. Най-пълната и функционална - Jetaudio, Clementine и AIMP ще задоволят абсолютно всички потребители и ще задоволят повечето от нуждите. Прости и минималистични - Windows Media Player, Songbird и Foobar2000 - за лесно слушане на песни от вашия твърд диск. Winamp е класически извън времето, което е подходящо за любителите на всякакви добавки и професионални разширения на функционалността на плейъра.