В света на Android-устройства за годините на софтуерната платформа е събрала огромен брой разнообразни представители. Сред тях има продукти, които привличат потребителя, преди всичко ниските разходи, но с възможност за изпълнение на основни задачи. Allwinner е една от най-популярните хардуерни платформи на такива устройства. Обмислете възможността за мигащи таблетни компютри, изградени на базата на Allwinner A13.

Устройствата за Allwinner A13, по отношение на възможността за провеждане на операции със софтуерната част, имат няколко функции, които влияят върху успеха на фърмуера, т.е. правилното функциониране на всички хардуерни и софтуерни компоненти. В много отношения положителният ефект от повторното инсталиране на софтуера зависи от правилната подготовка на инструментите и необходимите файлове.

Манипулациите, извършени от потребителите с таблета, съгласно инструкциите по-долу, могат да доведат до отрицателни последици или липса на очакван резултат. Всички действия на собственика на устройството се извършват на собствена опасност и риск. Управлението на ресурса не носи никаква отговорност за евентуална повреда на устройството!

Подготовка на

В повечето случаи, възможността за мигване на таблета на Allwinner A13, потребителят мисли за това кога устройството е загубило ефективността си. С други думи, устройството не се включва, спира натоварването, виси на екранната защита и др.

Allwiner A13 виси на екранната защита

Ситуацията е доста разпространена и може да възникне в резултат на различни действия на потребителите, както и програмни повреди, проявени поради несправедливостта на разработчиците на фърмуеър за тези продукти. Проблемът най-често се коригира, е важно само стриктно да се следват инструкциите за възстановяване.

Стъпка 1: Намиране на модела

Тази привидно проста стъпка може да бъде трудна поради наличието на огромен брой устройства, които не са на пазара, както и голям брой фалшификати за добре познати марки.

Е, ако таблетът на Allwinner A13 пусна доста популярен производител, а последният се погрижи за правилното ниво на техническа поддръжка. В такива случаи, за да разберете модела, а също и да намерите необходимия фърмуер и инструментът за инсталирането му обикновено не е трудно. Достатъчно е да погледнете името на случая или пакета и да отидете с тези данни на официалния уебсайт на компанията, която е издала устройството.

Allwiner A13 определяме производителя и модела

Какво ще стане, ако производителят на таблетката, да не говорим за модела, е неизвестен или има ли фалшив пред нас, който не показва признаци на живот?

Allwiner A13 как да намерите фърмуер

Извадете задния капак на таблета. Обикновено това не създава специални усложнения, достатъчно е да го вземете точно с посредник, а след това да го вземете.

Allwiner A13 фалшива задната корица

Може да се наложи да извадите няколко малки винта, които закрепват капака на кутията.

Allwiner A13 премахнете задния капак

След демонтажа проверете платката за наличието на различни надписи. Интересуваме се от маркирането на дънната платка. Трябва да бъде пренаписан за по-нататъшно търсене на софтуер.
Allwinner A13 маркировка на дънната платка и дисплея

В допълнение към модела на дънната платка е желателно да се определи обозначението на използвания дисплей, както и цялата друга намерена информация. Тяхното присъствие може да ви помогне да намерите точните файлове в бъдеще.

Стъпка 2: Намерете и изтеглите фърмуера

След като стана известен моделът на дънната платка на таблета, обръщаме се към търсенето на файла с изображения, съдържащ необходимия софтуер. Ако за устройства, чийто производител има официален уеб сайт, обикновено е лесно - просто въведете името на модела в полето за търсене и изтеглите желаното решение, след това за устройства от Китай, търсене на необходимите файлове може да бъде трудно и търсене на изтеглени решения, които не функционират правилно след инсталиране в таблета, отнеме много време.

Allwiner A13 фърмуер не се побира

 1. За да търсите, използвайте ресурсите на глобалната мрежа. Въвеждаме модела на дънната платка в полето за търсене на търсещата машина и внимателно разглеждаме резултатите за наличието на връзки за изтегляне на необходимите файлове. В допълнение към маркирането на таблото можете и трябва да добавите към заявката за търсене думите "фърмуер", "фърмуер", "rom", "флаш" и т.н.
 2. Allwiner A13 търси фърмуер в Интернет

 3. Няма да е излишно да се обръщаме към тематични източници на китайски устройства и форуми. Например, добър избор от различни фърмуер за Allwinner съдържа ресурса needrom.com.
 4. Allwiner A13 изтегляне на фърмуера.

 5. Ако устройството е закупено от интернет например в Alyexpress, можете да се свържете с продавача с искане или дори с изискване да предоставите файл с изображение със софтуера на устройството.
 6. Прочетете още: Откриване на спор в уеб сайта на AliExpress

 7. С една дума, ние търсим решение в * .img формат, който е най-подходящ за разделяне на фърмуера на обективни основания.

Трябва да се отбележи, че в случай на неработещо устройство на Allwinner A13 освен това е анонимно, няма друг изход, с изключение на това, как да се мигат всички повече или по-малко подходящи изображения, за да получите положителен резултат.

За щастие, платформата почти не е "убита", като е написал грешен софтуер. В най-лошия случай процесът на прехвърляне на файлове към устройството просто не започва или след манипулациите таблетният компютър ще може да стартира, но определени компоненти няма да работят - камерата, сензорния екран, Bluetooth и т.н. Ето защо ние експериментираме.

Стъпка 3: Инсталирайте драйверите

Фирмените устройства, които се основават на хардуерната платформа Allwinner A13, се изпълняват чрез компютър и специализирани помощни програми за Windows. Разбира се, за интерфейс устройството и компютърът ще изискват шофьор.

Най-рационалният начин за получаване на драйвери за таблети е да изтеглите и инсталирате SDK на Android от Android Studio.

Изтеглете SDK на Android от официалния сайт

Изтегляне на Android SDK

В почти всички случаи, след инсталирането на описания по-горе софтуерен пакет, трябва само да свържете таблета към компютъра, за да инсталирате драйверите. След това целият процес ще се извърши автоматично.

Ако има проблеми с драйверите, опитайте се да използвате компонентите от пакетите, които се изтеглят чрез справка:

Изтеглете драйвери за фърмуера на Allwinner A13

вмъкване

Така че подготвителните процедури са завършени. Продължаваме да записваме данни в паметта на таблета.
Като препоръка отбелязваме следното.

Ако таблетът е функционален, зареден в Android и работи относително поносимо, трябва да помислите внимателно, преди да внедрите фърмуера. Подобряване на ефективността или разширяване на функционалността в резултат на прилагането на инструкциите по-долу, най-вероятно няма да работи и възможността да се влоши проблема е достатъчно голяма. Изпълняваме стъпките на един от начините на фърмуера в случай на нужда да възстановим устройството.

Процесът може да се извърши по три начина. Методите се основават на приоритета за ефективност и лекота на използване - от най-малко ефективните и прости до по-сложни. Като цяло, използваме инструкциите на свой ред, докато получим положителен резултат.

Метод 1: Възстановяване на софтуер от MicroSD

Най-лесният начин да инсталирате фърмуера в устройството на Allwinner A13 е да използвате хардуерно създадените възможности за програмисти на платформата за възстановяване на софтуера. Ако при стартирането таблетът "види" специални файлове на картата MicroSD, записани по определен начин, процесът на възстановяване започва автоматично преди стартирането на изтеглянето на Android.

Allwiner A13 се опитваме да мигаме от картата с памет

Подгответе карта с памет за такива манипулации, които ще помогнат на помощната програма PhoenixCard. Можете да изтеглите архива с програмата:

Изтеглете PhoenixCard за фърмуер Allwinner

За манипулации се нуждаете от MicroSD от 4 GB или повече. Данните, които се съдържат в картата, ще бъдат унищожени, докато програмата работи, така че трябва предварително да ги копирате на друго място. И също така има нужда от четец на карти, за да свържете microSD към компютъра.

Allwiner A13 карта с памет и четец на карти

 1. Разопаковаме пакета от PhoenixCard в отделна папка, чието име не съдържа никакви интервали.

  Allwiner A13 стартира PhoenixCard

  Стартирайте програмата - кликнете два пъти върху файла PhoenixCard.exe .

 2. Инсталираме картата с памет в четеца на карти и определяме буквата на устройството, като изберете от списъка "диск", разположен в горната част на прозореца на програмата.
 3. Allwiner A13 Избор на карта с памет PhoenixCard

 4. Добавяме изображение. Натиснете бутона "Img File" и задайте файла в прозореца на Explorer, който се показва. Натискаме бутона "Отвори" .
 5. Избор на изображение на Allwiner A13 PhoenixCard

 6. Уверете се, че ключът в полето "Write Mode" е настроен на "Product" и натиснете бутона "Burn" .
 7. Allwiner A13 PhoenixCard изображение е качено

 8. Потвърждаваме правилния избор на устройството, като кликнете върху бутона "Да" в прозореца на заявката.
 9. Allwiner A13 PhoenixCard потвърждава правилния избор на USB флаш устройство

 10. Форматирането ще започне,

  Allwiner A13 PhoenixCard карта за форматиране

  и след това напишете файла с изображението. Процедурата се придружава от попълването на индикатора и появата на записите в полето на дневника.

 11. Работен процес на Allwiner A13 PhoenixCard

 12. След показването на "Burn End ..." в регистрационното поле , процесът на създаване на MicroSD за фърмуера на Allwinner се счита за завършен. Изваждаме картата от четеца на карти.
 13. Allwiner A13 Създаването на карта PhoenixCard за фърмуер е завършено

 14. PhoenixCard не може да бъде затворена, ще бъде необходима помощната програма за възстановяване на картата с памет след употреба в таблета.
 15. Вмъкваме MicroSD в устройството и го включваме, като натискаме хардуерния ключ "Power" за дълго време. Процедурата за прехвърляне на фърмуера към устройството ще започне автоматично. Доказателство за манипулация е поле за индикация за пълнене.
 16. Allwinner A13 фърмуер от напредък на картата с памет ,

 17. В края на процедурата, "Card OK" ще се покаже за кратко и таблетът ще се изключи.
  Изваждаме картата и едва след стартиране на устройството с дълго натискане на клавиша "Power" . Първото изтегляне след горната процедура може да отнеме повече от 10 минути.
 18. Allwinner A13 фърмуер от картата е завършен

 19. Възстановете картата с памет, за да я използвате по-късно. За да направите това, трябва да го инсталирате в четеца на карти и да натиснете бутона "Форматиране на Нормално" във PhoenixCard.

  Allwiner A13 PhoenixCard формат до нормално (2)

  Когато форматирането приключи, ще се появи прозорец, потвърждаващ успеха на процедурата.

Allwiner A13 PhoenixCard картата завърши

Метод 2: Живот

Приложението Livesuit е най-често използваният инструмент за мигване / възстановяване на устройства на базата на Allwinner A13. Можете да получите архива с приложението, като кликнете върху връзката:

Изтегляне Livesuit фърмуер за фърмуер Allwinner A13

 1. Разопаковайте архива в отделна папка, чието име не съдържа никакви интервали.

  Allwiner A13 LiveSuit стартира

  Стартирайте приложението - кликнете два пъти върху файла LiveSuit.exe .

 2. Добавяме файла с изображението със софтуера. За да направите това, използвайте бутона "Избор на Img" .
 3. Allwiner A13 LiveSuite основен прозорец, добавящ изображение. (2)

 4. В прозореца на Explorer, който се показва, посочете файла и потвърдете добавянето, като кликнете върху "Отваряне" .
 5. Allwiner A13 LiveSuit изтегляне на фърмуера

 6. На изключения таблет натиснете "Volume +" . Докато държите ключа, свържете USB кабела към устройството.
 7. Allwiner A13 кабелна връзка

 8. След като откриете устройството, LiveSuit ви подканва да форматирате вградената памет.

  Allwiner A13 LiveSuite потвърждаване на форматирането

  По принцип се препоръчва първоначално да се извършват следните манипулации, без да се почистват преградите. Ако възникнат грешки, повторете процедурата с предварителното форматиране.

 9. След натискане на един от бутоните в прозореца в предишната стъпка, процедурата за мигане на устройството автоматично ще започне, придружена от запълването на специална лента за прогрес.
 10. Allwiner A13 LiveSuit напредък на фърмуера

 11. Когато процесът приключи, се появява прозорец, потвърждаващ успеха му - "Надстройване ускорява" .
 12. Allwiner A13 LiveSuit фърмуер завършен

 13. Изключете таблета от USB кабела и стартирайте устройството, като натиснете бутона "Power" за 10 секунди.

Allwiner A13 стартира Android

Метод 3: PhoenixUSBPro

Друг инструмент, който позволява манипулиране на вътрешната памет на таблетите с Android на базата на платформата Allwinner A13, е приложението Phoenix. Решение за изтегляне е налице на адрес:

Изтеглете фърмуера PhoenixUSBPro за Allwinner A13

 1. Инсталирайте приложението, като стартирате инсталационната програма PhoenixPack.exe .
 2. Allwiner A13 PhoenixUSBPro инсталатора в

 3. Пускаме PhoenixUSBPro.
 4. Allwiner A13 PhoenixUSBPro е важно

 5. Добавете файла с фърмуера към програмата с помощта на бутона "Изображение" и изберете желания пакет в прозореца на програмата.
 6. Allwiner A13 PhoenixUSBPro добави изображение на фърмуера

 7. Добавяме ключа към програмата. Файлът * .key се намира в папката, получена в резултат на разопаковането на пакета, изтеглен от връзката по-горе. За да го отворите, натиснете бутона "Ключов файл" и задайте пътя до желания файл за приложението.
 8. Allwiner A13 PhoenixUSBPro ключ за изтегляне

 9. Без да свързвате устройството към компютъра, натиснете бутона "Старт" . В резултат на това действие иконата с кръст на червен фон ще промени изображението си на отметка със зелен фон.
 10. Allwiner A13 Phoenix USB бутон за стартиране

  Задръжте натиснат бутона "Volume +" на устройството, го свържете към USB кабела, след това натиснете кратко 10-15 пъти, за да активирате клавиша "Power" .

  Кабелна връзка Allwiner A13 Phoneix USB Pro

 11. Във PhoenixUSBPro няма данни, че устройството е сдвоено с програмата. За да се гарантира правилното определяне на устройството, първо можете да отворите "Device Manager" . В резултат на правилното сдвояване таблетът трябва да се появи в диспечера, както следва:
 12. Allwiner A13 PhoenixUSBPro таблетка в мениджъра на устройства

 13. След това трябва да изчакате съобщение, потвърждаващо успеха на фърмуера - надпис "Finish" на зелен фон в полето "Result" .
 14. Allwiner A13 PhoenixUSBPro фърмуер завършен

 15. Изключете устройството от USB порта и го изключете, като задържите бутона "Power" за 5-10 секунди. След това започваме по обичайния начин и чакаме да се зареди Android. Първият старт като правило отнема около 10 минути.

Allwiner A13 Android е натоварен

Тъй като виждаме възстановяването на производителността на таблета, базирана на хардуерната платформа Allwinner A13, с правилния избор на файловете на фърмуера, както и необходимия софтуерен инструмент - който може да бъде изпълнен от всеки, дори от начинаещия, от потребителя. Важно е да правите всичко внимателно и да не се отчайвате, ако няма успех при първия опит. Ако не е възможно да постигнете резултата, повторете процеса, като използвате други фърмуерни изображения или друг начин за записване на информация в секциите на паметта на устройството.