Овърклокването на видеокартата е един от начините да увеличите скоростта на компютъра си в игрови приложения, което в много случаи ви позволява да правите, без да купувате ново устройство. Това обикновено се извършва от различни специализирани помощни програми, включително инструмент за часовник AMD GPU Clock. Трябва да се отбележи, че този софтуер е предназначен за вътрешна употреба в рамките на компанията Advanced Micro Devices и всички налични версии не се отнасят до официалните версии.

Овърклок на параметрите на видеокартата

Осъществяването на овърклок се извършва в главния прозорец "Часовник" , чието изпълнение е налично в полетата "Настройки на двигателя" , "Настройки на паметта" и "Напрежение" . Ако има вертикални стрелки за гладко регулиране на честотата на ядрото и паметта, изборът на напрежение е възможно само от падащия списък. За да потвърдите новите стойности, кликнете върху "Задаване на часовници" и "Задаване на напрежение" . Всичко това осигурява допълнителна сигурност при овърклок.

параметрите на ускорението в AMD GPU Clock Tool

Показване на състоянията на блока UVD и на шината на устройството

В зоните "UVD" и "PCIE Status" на интерфейса се показват състоянията на Unified Video Decoder и текущата широчина на честотната лента на видеосибината. Това ви позволява да наблюдавате състоянието на тези параметри при overclocking.

Статуси на UVD и Bus в AMD графичния часовник

Следете температурата на видеокартата и скоростта на вентилаторите

В прозореца "Термични датчици" е възможно да се следи в реално време промените в скоростта на вентилатора, температурата и напрежението на чипа при зададените честоти на процесора и паметта. Започнете, като кликнете върху "Старт" . Благодарение на този раздел можете да контролирате параметрите на устройството по време на овърклок.

Прозорец за наблюдение на инструмента за часовник AMD GPU

достойнство

  • Прост и интуитивен интерфейс;
  • Възможност за наблюдение на параметрите на видеокартата в реално време.

недостатъци

  • Ограничена поддръжка за графични карти, само до серията HD7000;
  • Липса на профили на игри;
  • Няма версия на руски език;
  • Няма възможност за стрес тестване на картата.

AMD GPU Clock Tool е лесна за използване програма за овърклок на графичните карти AMD Radeon. С негова помощ не само може да се подобри производителността на графичния адаптер, но и да се наблюдават неговите параметри на работа.

Свали AMD GPU Clock Tool безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт