За да сте сигурни, че компютърът има добро гледане на видео или слушане на аудио, трябва да се погрижите за инсталираната програма, която ще направи възможно изпълнението на тези задачи колкото е възможно по-комфортно. Един от най-ярките представители на този вид програми е GOM Player, чиито възможности ще бъдат разгледани по-подробно по-долу.

GOM Player е напълно безплатен медиен плейър за компютър, който изпълнява висококачествено възпроизвеждане на аудио и видео, а освен това има и множество уникални функции, които няма да намерите в такива програми.

Хардуерно ускорение

За да може GOM Player да консумира по-малко системни ресурси по време на операцията, като по този начин не се отрази на производителността на компютъра, по време на инсталирането на програмата ще бъдете помолени да настроите хардуерното ускорение.

Хардуерно ускорение в GOM Player

Подкрепа за много формати

Подобно на много подобни програми за мултимедийни плейъри, например, PotPlayer , GOM Player поддържа огромен брой аудио и видео формати, повечето от които се отварят безопасно.

Подкрепа за много формати в GOM Player

Преглед на видеоклипа VR

Интересът към виртуалната реалност показва все повече и повече потребители. Ако обаче нямате поне най-простите точки на Google картон, помогнете да се потопите във виртуалната реалност ще позволи и GOM Player. Просто изтеглете съществуващия файл от 360 VR видео към програмата и го прегледайте, като се движите с мишката или клавиатурата.

Преглеждайте видеоклипа VR в GOM Player

Скриване на екрана

Ако по време на възпроизвеждането на видеоклипове е необходимо да направите екранна снимка и да запазите получения кадър като изображение на компютъра, тази задача ще може да се справи с GOM плейъра, като използва специалния бутон в самата програма и комбинация от горещи клавиши (Ctrl + E).

Заснемете екрана в GOM Player

Настройка на видеоклипа

Ако цветът във видеото не ви е подходящ, можете сами да премахнете този проблем, като редактирате яркостта, контраста и наситеността според вашия вкус.

Настройване на видео в GOM Player

Аудио настройка

За да постигнете желания звук, програмата се реализира като 10-лентов еквалайзер, с който настройвате звука до най-малък детайл и има готови варианти със зададените настройки на еквалайзера.

Конфигуриране на аудио в GOM Player

Задаване на субтитри

В отделно контролно меню на GOM Player можете бързо да коригирате работата на субтитрите, като промените размера, скоростта на прехода, местоположението, цветовете, езика или изтеглите файл със субтитри, ако те напълно липсват.

Задаване на субтитри в GOM Player

Управление на възпроизвеждането

Удобно се движите между видеозаписите и също така променяте скоростта на възпроизвеждане чрез малкия удобен контролен панел.

Контролира възпроизвеждането в GOM Player

плейлист

За да можете да възпроизвеждате няколко аудио записи или видеоклипове, създайте така наречен плейлист, който ще включва списък на всички файлове, от които се нуждаете.

Плейлист в GOM Player

Прилагане на Skins

Можете да промените интерфейса на програмата, като използвате нови кожи. В допълнение към вече вградените кожи, имате възможност да изтегляте нови теми.

Прилагане на кожи на GOM Player

Информация за файла

Получете подробна информация за възпроизвеждания файл, като формат, размер, използван кодек, битрейт и др.

Информация за файла в GOM Player

Настройване на клавишни комбинации и жестове

В допълнение към задаването на клавишни комбинации можете да персонализирате жестове за мишката или сензора, за да се придвижите бързо към конкретно действие на програмата.

Настройване на горещи клавиши и жестове в GOM Player

Задайте рамка като десктоп тапет

Доста интересна функция, която ви позволява да заснемете кадър от видеоклипа и веднага да го инсталирате като тапет за вашия работен плот.

Задайте рамката като тапет в GOM Player

Изпълнение на действие след завършване на възпроизвеждането

Удобна функция, която ви позволява да не седите на компютъра до последната. Просто въведете настройките, например, че след завършване на филма програмата автоматично прекратява компютъра.

Извършване на действие след завършване на възпроизвеждането в GOM Player

Промяна на пропорциите

Променете пропорциите на екрана, променете ги според размера на монитора, резолюцията на видеоклипа или вашите предпочитания.

Промяна на пропорциите в GOM Player

Предимства на GOM Player:

1. Модерен интерфейс, който е достатъчно удобен за навигация;

2. Програмата дава малко натоварване на ресурсите на компютъра поради функцията за хардуерно ускорение;

3. Интерфейсът на програмата на руски език;

4. Висока функционалност на медийния плейър, позволявайки ви да персонализирате всеки детайл;

5. Програмата е напълно безплатна.

Недостатъци на GOM Player:

1. Ако в плейъра няма файлове, които да се възпроизвеждат, на екрана се показват реклами.

GOM Player е друг представител на функционалните играчи, които определено заслужават внимание. Програмата се поддържа активно от програмиста, което ви позволява да получавате нови функции и подобрения с почти всяка нова актуализация.

Изтеглете GOM Player безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт