По време на работата на всеки телефон или таблет с Android може да срещнете грешка „Неуспешно шифроване“предотвратяване на правилното стартиране на устройството. Това е един от най-неразрешимите проблеми, който по правило не може да бъде отстранен чрез стандартни методи. Днес ще ви разкажем за основните стъпки за запазване на информация от паметта и нюансите при възстановяване на телефона.

Неуспешно шифроване на Android

Независимо от стъпките, описани по-долу, възстановете устройството сами от „Неуспешно шифроване“обикновено няма да работи. Това трябва да се вземе предвид предварително и да се внимава на всички етапи.

Метод 1: Основни стъпки

Когато криптирането е неуспешно и до първото натискане на единствения екранен бутон "Нулиране" необходимо е да изключите устройството с помощта на бутона за захранване на корпуса и да извадите картата с памет, ако такава е била инсталирана в специален слот. Ако отделението за картата с памет е достъпно, без да изваждате батерията, не е необходимо да изключвате, а незабавно да изваждате външната памет.

Пример за слот за карта с памет на телефона

На устройство с предварително активирана функция USB отстраняване на грешки В глава „За разработчици“ можете да опитате да се свържете с компютър чрез USB кабел и да извадите всички важни файлове. Въпреки това, когато опцията е деактивирана, това не може да се направи, така че данните така или иначе ще бъдат безвъзвратно загубени.

Свързване на телефона с компютър с помощта на USB кабел

Прочетете също: Активиране на USB отстраняване на грешки на Android

След като се справихте с подготовката, можете да използвате бутона "Нулиране" или "Нулиране" на екрана на устройството, за да стартирате рестартирането. В някои редки ситуации дори това може да е достатъчно, за да възстанови правилната работа на операционната система.

Пример за грешка Неуспех на шифроването на устройство с Android

За съжаление, най-често това ще доведе само до трайна загуба на данни и известието ще се появи отново на екрана „Неуспешно шифроване“... За да запазите поне някои данни, можете да използвате уеб версията на вашия акаунт в Google, за да запазвате файлове в облака и да деактивирате синхронизирането на вашето устройство.

Метод 2: мигане на устройството

Единственото нещо, което може да се направи, за да се възстанови функционалността на телефона, е да се инсталира нов съвместим фърмуер. Тази процедура е описана подробно в други статии на нашия уебсайт и всъщност не се различава в настоящата ситуация. Като се има предвид това, най-добре е да използвате официалния фърмуер от уебсайта на производителя.

Възможност за мигане чрез Recovery на Android

Повече информация: Начини за мигане на телефона ви под Android

Метод 3: Сервизен център

Доста често редовната актуализация на фърмуера на устройството не води до положителни резултати и същата грешка ще се появи при включване. В този случай би било най-правилно да се свържете със сервизния център със специалисти, тъй като за да се реши проблемът, е необходима намеса в хардуерния компонент. Въпреки че това може да се направи самостоятелно, но само с подходящите знания.

Заключение

Представихме всички възможни действия в случай на „Неуспешно шифроване“ на Android и се надяваме да нямате никакви въпроси. Така или иначе проблемът е сериозен и най-добре е незабавно да се свържете с професионалист за диагностика и ремонт на устройството.