Нуждата от актуализиране или пълна промяна на фърмуера на телефона в Android може да възникне, ако устройството е започнало да причинява сериозни неизправности на софтуера. С мигането на устройството понякога е възможно да се подобри неговата ефективност и скорост.

Мигащ телефон с Android

За процедурата можете да използвате официалната и неофициалната версия на фърмуера. Разбира се, препоръчваме да използвате само първата опция, но някои ситуации могат да накарат потребителя да изгради съвкупност от програмисти на трети страни. Понякога всичко върви без сериозни проблеми, неофициалният фърмуер обикновено се инсталира и работи в бъдеще. Въпреки това, когато проблемите започват с него, подкрепата от разработчиците му едва ли ще успее.

Ако все пак решите да използвате неофициалния фърмуер, прочетете предварително отзивите на други потребители за него.

За да презаредите телефона, ще ви трябва връзка с интернет, работен компютър и права на root. В определени ситуации можете да правите без тях, но е желателно да ги получавате.

Повече подробности:
Как да получите права на root в Android
Инсталиране на драйвери за фърмуера на телефона

Преди да продължите с фърмуера на устройството, трябва да разберете, че след като приключите, телефонът автоматично ще бъде премахнат от гаранцията. Следователно, няма да е възможно да решите проблеми в сервизния център, дори ако все още има много време преди края на гаранционното споразумение.

Метод 1: Възстановяване

Повторно мигане чрез възстановяване е най-популярният и сигурен начин. Тази среда е по подразбиране на всички устройства с Android от производителя. Ако използвате фабрично възстановяване за рефлексиране, няма да е необходимо дори да конфигурирате коренните права. Възможностите на "възстановяването", обаче, са малко ограничени от самия производител, т.е. можете да инсталирате само официалните версии на фърмуера за вашето устройство (а не всички).

Преди да започнете процедурата на устройството или SD картата, която е в него, трябва да изтеглите архива с фърмуер в ZIP формат. За удобство препоръчваме да го преименувате, така че да можете да го намерите, а също така да поставите архива в корена на файловата система на вградената памет или карта с памет.

Всички манипулации с устройството ще бъдат направени в специален режим, нещо, което прилича на BIOS на компютрите. Сензорът обикновено не работи тук, затова трябва да използвате бутоните за сила на звука, за да се движите между елементите на менюто и бутона за захранване, за да изберете.

Избор на фабричен пакет за възстановяване за фърмуер

Тъй като стандартните опции за възстановяване от производителя са строго ограничени, разработчиците на трети страни са създали специални модификации за него. Като използвате тези модификации, можете да инсталирате фърмуера не само от официалния производител, но и от програмисти от трети страни. Всички най-чести и доказани добавки и модификации могат да бъдат намерени в Пазарен пазар , Въпреки това, за да ги използвате, ще трябва да получите права на root.

Повече подробности: Как да флаш Android чрез възстановяване

Метод 2: FlashTool

Този метод включва използването на компютър с FlashTool инсталиран на него. Това означава, че за правилното изпълнение на цялата процедура е необходимо да подготвите не само телефона, но и компютъра, като изтеглите самата програма и необходимите драйвери.

Основната характеристика на тази програма е, че тя е била първоначално предназначена за смартфони, базирани на процесори MediaTek. Ако смартфонът ви е базиран на различен тип процесор, е по-добре да не използвате този метод.

SP-Flash-Tool потвърждава хеш за сумата при изтеглянето на разсейването на файла

Повече подробности: Мигащ смартфон през FlashTool

Метод 3: FastBoot

Вие също ще трябва да използвате програмата. FastBoot , който е инсталиран на компютър и има интерфейс, подобен на "Command Line" на Windows, така че успехът на мигането изисква познаване на някои команди на конзолата. Друга отличителна черта на FastBoot е функцията за създаване на резервна система, която ще позволи в случай на невъзможност да се върне всичко в първоначалното й състояние.

Компютър и телефон трябва предварително да бъдат подготвени за процедурата. Смартфонът трябва да има потребителски права на root и специални драйвери на компютъра.

Повече подробности: Как да мигате телефона чрез FastBoot

fastboot се рестартира бързо, но чрез

Описаните по-горе методи са най-достъпни и се препоръчват за мигване на устройство с Android. Ако обаче не сте много добри в компютрите и работата на устройствата с Android, е по-добре да не експериментирате, тъй като възстановяването на всичко в първоначалното му състояние не винаги ще е възможно.