Освен това ще се съсредоточим специално върху сложни приложения, които ви позволяват да създадете тренировъчна програма и са насочени към всички мускулни групи. Ако търсите софтуер, който е подходящ изключително за работа, препоръчваме ви да се запознаете със списъка с подходящи решения в другия ни преглед на връзката по-долу.

Прочетете също: Стартиране на приложения за Android

Sworkit

Sworkit е изчерпателно приложение, което съдържа огромен брой видове тренировки с подробни видео уроци. От потребителя се изисква само да избере един от видовете тренировки или конкретно упражнение, което иска да изпълни, след което се задава часът на сесията и самият процес започва. Повторете всички стъпки за обучителя от видеото, за да не просто завършите упражнението, но и да го направите правилно. Sworkit не ви принуждава да преработвате графика си и да следвате точно всеки урок. Приложението се адаптира към потребителя, а самият човек избира броя и продължителността на тренировките.

Използване на мобилното приложение Sworkit за спорт

Що се отнася до самите упражнения, те тук са разделени на категории. Например, ентусиастите по йога ще намерят много различни дейности за себе си, включително силови тренировки, кардио и редовно разтягане. Разработчиците на Sworkit са се погрижили упражненията от всяка тренировка да се комбинират, за да увеличат максимално ефективността на натоварванията. В същото време не е нужно да купувате допълнително оборудване или да ходите на фитнес, защото всичко може да се направи у дома. Sworkit се разпространява на платена основа, затова съветваме начинаещите да изтеглят пробна версия за една седмица и да проверят дали това приложение е подходящо за постоянно използване.

Изтеглете Sworkit от Google Play Market
Изтеглете Sworkit от App Store

7 минути упражнения

Има добре известен метод за общо физическо обучение, който включва тренировка в продължение на седем минути. Приложение, наречено 7 минути, ви позволява да формирате набор от такива дейности и да го променяте всеки ден, следвайки инструкциите на разработчиците. Вие самостоятелно избирате един от видовете тренировки, например, това могат да бъдат класически упражнения или предписана структура за цял месец. След това, когато сте готови, остава само да започнете урока и да направите това, което се показва на екрана на смартфон или таблет. Съответно, цялата тренировка ще отнеме само седем минути, след което можете да се заемете с бизнеса си.

Използване на мобилното приложение 7 минути упражнения за спорт

С вградените опции за 7-минутни упражнения можете да проследявате представянето си и да поддържате календар на класа, който ви показва колко добре сте се справили и кога сте пропуснали уроци. Всяко упражнение в това приложение е придружено от текстов компонент, илюстрации, а има и кратко видео, за да започнете, което ще трябва да кликнете върху съответния бутон. Превключвайте между разделите на програмата, за да превключите на друг комплекс, например, за да тренирате само определена мускулна група. Изтеглете 7 минути упражнения сега и проверете резултатите си след месец, като изберете правилните уроци и следвате предоставения график.

Изтеглете 7 минути упражнение от Google Play Market
Изтеглете 7-минутно упражнение от App Store

JEFIT

JEFIT е приложение, което е подходящо както за начинаещи спортисти, така и за опитни посетители на фитнес залата. В това решение потребителят ще намери за себе си набор от упражнения за определени ситуации. Например можете да правите тренировка у дома без помощни технологии или можете да изберете да тренирате във фитнеса с помощта на щанги, дъмбели и други инструменти. След като избере подходяща структура, потребителят може незабавно да се запознае с целия списък на настоящите упражнения. Всеки от тях е придружен от тематична картина, текст и обяснително видео от професионалисти, които ще ви помогнат да изпълните правилно упражнението.

Използване на приложението JEFIT за спорт

Вие сами определяте времето за тренировка и също така съставяте списък с тези упражнения, които искате да направите в момента.JEFIT ще проследява времето и броя на подходите, което ще ви позволи да събирате обширна статистика и да показвате графика за един месец или друг период. Когато избирате класове, обърнете внимание на раздела "Упражнения". В него ще намерите филтър по мускулна група и можете да изберете подходящите упражнения. JEFIT се разпространява безплатно, но за съжаление в програмата няма руски език, така че ще трябва да се справите с текстови инструкции на английски език.

Изтеглете JEFIT от Google Play Market
Изтеглете JEFIT от App Store

ProFit

ProFit ви позволява да изберете предварително система за обучение, започвайки от лична цел, след което остава да преминете към изпълнение на задачи, като коригирате оптималния график за себе си. Например, можете да изберете най-ефективния комплекс, който ще продължи 28 дни, ще ви позволи да отслабнете и да качите мускулна маса. В същото време е важно правилно да изпълнявате всяко упражнение в определена последователност, което ще ви помогне да разберете инструкциите в приложението. Използвайте вградения тракер, за да управлявате резултати и да преглеждате статистически данни, като разбирате какви промени са постигнати по време на курса.

Използване на приложението ProFit за спорт

Това приложение ви позволява да се съсредоточите върху домашните тренировки, без да използвате допълнително оборудване, или да включите тези упражнения, за които ще трябва да се запишете във фитнес залата или да си купите някои инструменти. Ако вече имате опит в спортни натоварвания или треньорът е избрал индивидуални тренировки за вас, чрез ProFit можете да създадете своя собствена програма, като я оформите от съществуващата база данни с упражнения. Можете да започнете да използвате ProFit безплатно, за което просто трябва да следвате връзката по-долу и да инсталирате приложението на вашето мобилно устройство.

Изтеглете ProFit от Google Play Market
Изтеглете ProFit от App Store

adidas Обучение

Приложението adidas Training също ви позволява да създадете план за обучение сами или да изберете една от присъстващите програми. В тяхното създаване са участвали професионалисти, така че всички упражнения са внимателно изградени и също така е избран оптималният график на обучение. Нищо обаче не ви пречи да създадете своя собствена програма, включително само необходимите упражнения и да изберете удобно време. Продължителността също може да се конфигурира, тъй като Adidas Training има курсове от 7 минути и 45.

Използване на мобилното приложение adidas Training за спорт

Усъвършенстваният дизайнер на тренировки ще ви помогне да определите кои мускулни групи са ангажирани днес и какво натоварване ще бъде упражнено върху тях. В Adidas Training има повече от 180 упражнения и за всяко от тях са избрани съответните инструкции, така че потребителят да не нарушава правилата за изпълнение. Проследявайте напредъка си в отделен раздел, като преглеждате статистически данни за всеки период от време. Adidas Training има раздел с новини, показващ хранителни селекции, съвети и друга интересна информация, свързана със спорта.

Изтеглете adidas Training от Google Play Market
Изтеглете adidas Training от App Store

Седем

Seven е друго приложение, насочено към бързи ежедневни тренировки от само седем минути. Потребителят трябва само да стартира самия процес, когато е готов и да следва инструкциите, изпълнявайки упражнението за определено време или го повтаряйки определен брой пъти. Що се отнася до програмата, в Seven, както и в повечето други приложения, можете да я проектирате сами, ако имате познания в тази област.

Използване на мобилното приложение Seven за спорт

Вградената система за награди на Seven и голяма общност от други потребители допълнително ще ви мотивират да тренирате редовно. Получавайте бонуси по време на игра за различни постижения и те ще бъдат виждани от други членове на общността. Можете също така да наблюдавате тяхната активност, да комуникирате и да разберете обща статистика. Seven е едно от най-добрите ежедневни приложения за тренировки, за да поддържате форма. Следвайте връзката по-долу за повече подробности и започнете първия си урок.

Изтеглете Seven от Google Play Market
Изтеглете Seven от App Store

В заключение отбелязваме, че има специални програми, които ви позволяват да броите калории. По време на ежедневните дейности, например за отслабване или натрупване на мускулна маса, е важно да следите диетата си, така че такива инструменти определено ще бъдат полезни. Щракнете върху следващото заглавие за списък на подобен софтуер.

Повече информация: Приложения за отчитане на калории за устройства с Android