Бягането е чудесен начин да се изгарят излишните калории, да се развесели и да се укрепят мускулите. Не толкова отдавна трябваше да използваме специални устройства за наблюдение на пулса, изминатото разстояние и темпото, сега всички тези индикатори са лесни за научаване, като просто докосвате пръста си на дисплея на смартфона. Приложенията за работа с Android стимулират мотивацията, добавят вълнение и превръщат нормалното изпълнение в истинско приключение. В Магазин за игри можете да намерите стотици такива приложения, но не всички от тях оправдават очакванията. В тази статия са избрани само тези, които ще помогнат за правилното начало и пълноценно ползване на този прекрасен спорт.

Клуб "Найки +"

Едно от най-популярните приложения за работа. След регистрацията ставате член на клуба на участниците с възможността да споделите постиженията си и да получите подкрепа от по-опитни колеги. Докато тренирате, можете да включите любимия си музикален състав, за да поддържате морал или да направите снимка на живописния пейзаж. След края на обучението има възможност да споделите вашите постижения с приятели и съмишленици.

Nike + Run Club на Android

Планът за обучение се адаптира лично, като се вземат предвид физическите характеристики и умората след джогинг. Предимства: напълно безплатен достъп, красив дизайн, липса на реклама и интерфейс на руски език.

Изтеглете Nike + Run Club

Strava

Уникално приложение за фитнес, предназначено специално за тези, които обичат да се състезават. За разлика от конкурентите си, Stravka не само определя темпото, скоростта и количеството изгорени калории, но и предоставя списък на най-близките маршрути за бягане, от които може да се сравни постиженията им с успехите на други потребители във вашия регион.

Stravka на Android

Задайте отделни цели и следвайте напредъка, като непрекъснато подобрявате стила на обучение. Освен това тя е и общност от бегачи, между които можете да намерите събеседник, спътник или наставник наблизо. Въз основа на степента на натоварване на всеки участник се дава индивидуален рейтинг, който ви позволява да сравнявате резултатите си с резултатите на приятели или състезатели във вашия регион. Подходящи професионалисти, които не са чужди на духа на конкуренцията.

Приложението поддържа всички модели спортни часовници с GPS, велосипедни компютри и тракери за физическа активност. С цялото разнообразие от възможности трябва да признаем, че Strava не е евтина опция, подробен анализ на резултатите и функция за проследяване на поставените цели са достъпни само в платената версия.

Изтегляне

Runkeeper

RunKeeper е едно от най-добрите приложения за професионални състезатели и спортисти. Простият интуитивен дизайн ви позволява лесно да проследявате напредъка си и да получавате статистически данни в реално време. В приложението можете предварително да конфигурирате маршрута с определено разстояние, за да не се изгубите и да изчислите точно разстоянието.

RunKeeper на Android

С RunKeeper можете не само да бягате, но и да ходите, да карате колоездене, да плувате, гребане, кънки. По време на тренировката не е необходимо постоянно да гледате смартфона - гласовият асистент ще ви каже какво да правите и кога. Просто включете слушалките, включете любимата си песен от колекцията на Google Play Музика и RankCaper ще ви уведоми за важните стъпки на тренировката направо по време на възпроизвеждането на музика.

Платената версия включва подробни анализи, сравнение на обучения, възможност за предаване на живо за приятели и дори оценка на ефекта от времето върху скоростта и курса на обучение. Въпреки това ще трябва да платите още повече, отколкото за премията на щанда. Приложението е подходящо за тези, които оценяват лекотата на използване. Съвместим с Pebble, Android Wear, Fitbit, Garmin Forerunner и MyFitnessPal, Zombies Run и други.

Изтегляне RunKeeper

Runtastic

Универсална фитнес програма, разработена за различни видове спортни дейности, като ски, колоездене или сноуборд. В допълнение към проследяването на основните параметри на бягането (разстояние, средна скорост, време, калории), Фантастичният също така взема предвид времето и терена за оценка на ефективността на тренировката. Подобно на Strath, Runtastic ви помага да постигнете целите си за калории, разстояние или скорост.

Runtastic на Android

Сред отличителните черти: функцията за автоматично пауза (автоматично поставя тренировката на пауза по време на спирането), класацията, възможността да споделяте снимки и постижения с приятели. Недостатъкът е отново ограничаването на безплатната версия и високата цена на премията.

Изтегляне на Runtastic

Благотворителен Майлс

Специална фитнес програма, създадена за подпомагане на благотворителността. Най-простият интерфейс с минимум функции ви позволява да избирате от няколко вида дейности (докато можете да правите това, без да напускате дома). След регистрацията се предлага да изберете благотворителна организация, която бихте искали да подкрепите.

Благотворителни милиони на Android

Времето, разстоянието и скоростта са всичко, което виждате на екрана. Но всяко обучение ще има специален смисъл, защото ще знаете, че просто правене на джогинг или ходене, допринася за добра кауза. Може би това е най-добрият избор за тези, които се притесняват за глобалните проблеми на човечеството. За съжаление все още няма руски превод.

Изтегли Благотворителни Майлс

Google Fit

Google Fit е лесен и удобен начин за проследяване на всяка физическа активност, задаване на фитнес цели и оценка на цялостния напредък въз основа на визуални таблици. В зависимост от получените цели и данни, Google Fit формира индивидуални препоръки за укрепване на издръжливостта и увеличаване на разстоянието.

Google Fit на Android

Огромно предимство е възможността да комбинирате данни за теглото, тренировката, храненето, съня, получени от други приложения (Nike +, RunKeeper, Strava) и аксесоари (Android Wear, Xiaomi Mi fitness гривна). Google Fit ще бъде вашият единствен инструмент за проследяване на здравни данни. Предимства: напълно безплатен достъп и липса на реклама. Може би единственият недостатък е липсата на насоки по маршрутите.

Изтеглете Google Fit

Endomondo

Идеален за хора, които освен спортните спортове имат интерес. За разлика от други приложения, предназначени изключително за работа, Endomondo е лесен и удобен начин за точно проследяване и записване на данни за повече от четиридесет вида спортни дейности (йога, аеробика, скачане на въже, ролкови кънки и др.).

Endomondo на Android

След като изберете тип дейност и зададете цел, аудио процесорът ще отчете напредъка. Endomondo е съвместим с Google Fit и MyFitnessPal, както и с фитнес тракери Garmin, Gear, Pebble, Android Wear. Подобно на други приложения Endomondo може да се използва за състезания с приятели или да споделят резултатите си в социалните мрежи. Недостатъци: рекламиране в безплатната версия, не винаги правилното изчисляване на разстоянието.

Изтеглете Endomondo

RockMyRun

Музикално приложение за фитнес. От дълго време е доказано, че енергичната и вдъхновяваща музика има силно влияние върху резултатите от обучението. В RokMayRan се събират хиляди смеси от различни жанрове, а плейлистите се състоят от такива талантливи и известни диджеи като Дейвид Getta, Zedd, Afrozhek, Major Lazer.

RockMyRun на Android

Приложението автоматично настройва темпото и ритъма на музика към размера и скоростта на стъпките, осигурявайки не само физическо, но и емоционално вдигане. RockMyRun може да се комбинира с други помощници за бягане: Nike +, RunKeeper, Runtastic, Endomondo, за да се насладите напълно на процеса на обучение. Опитайте го и ще бъдете изненадани колко хубава музика променя всичко. Недостатъци: липса на превод на руски език, ограничена безплатна версия.

Изтегляне на RockMyRun

Pumatrac

Pumatrak не отнема толкова място в паметта на смартфона и в същото време се справя добре със задачата. Минималистичен черно-бял интерфейс, където няма нищо излишно, ви позволява лесно да управлявате функциите по време на тренировка. Pumatrac печели конкуренти благодарение на възможността да се комбинират лекота на използване и широка функционалност.

Pumatrac на Android

В Pumatrak можете да избирате от повече от тридесет вида спортни дейности, също така има новинарска линия, таблица на водачи и възможност да изберете готови маршрути. За най-активните бегачи има награди. Недостатък: неправилно поведение на функцията за автоматично пауза на някои устройства (тази функция може да бъде деактивирана в настройките).

Изтеглете Pumatrac

Зомбита, бягай

Тази услуга е предназначена специално за геймъри и фенове на сериалите за зомбита. Всяко обучение (бягане или ходене) е мисия, в процеса на която събирате доставки, изпълнявате различни задачи, защитавате базата, премествате се от преследване, печелите постижения.

Зомбита, Run on Android

Съвместим с Google Fit, външни музикални плейъри (музика ще бъде автоматично прекъснат по време на мисионерските съобщения), както и приложение Google Play Игри , Един вълнуващ парцел в комбинация със саундтрака от поредицата Walking Dead (въпреки че можете да включите композиции по Ваш вкус) ще даде тренировка за жизненост, вълнение и интерес. За съжаление, преводът в руски език все още не е налице. В платената версия се откриват допълнителни мисии и рекламите са деактивирани.

Изтегляне на зомбита, бягай

Сред толкова разнообразни приложения за изпълнение, всеки може да избере нещо за себе си. Разбира се, това не е изчерпателен списък, така че ако имате любимите си сред фитнес приложения, пишете за това в коментарите.