Модерните художници са се променили малко и сега инструментът за рисуване не е четка с платно и масло, а компютър или лаптоп със специален софтуер, инсталиран върху него. Освен това чертите, нарисувани в такива приложения, които се наричат ​​artami, също се променят. Тази статия ще ви разкаже за програмата за рисуване на изкуство, наречена Artvivere.

Artweaver е редактор за растерни изображения, предназначен за аудитория, която вече е запозната с такива редактори като Photoshop или Corel Painter. Той има доста инструменти за рисуване на изкуство, а някои от тях са заимствани само от Adobe Photoshop.

Вижте също: Събиране на най-добрите компютърни програми за рисуване на изкуство

лента с инструменти

Лентата с инструменти изглежда подобна на лентата с инструменти Photoshop , с изключение на някои точки - има по-малко инструменти и не всички от тях са отключени в безплатната версия.

Лента с инструменти в Artweaver

групи

Друго приличие с Photoshop - слоеве. Тук те изпълняват същите функции като в Photoshop. Слоевете могат да се използват или за потъмняване или оцветяване на основното изображение, и за по-сериозни цели.

Слоеве в Artweaver

Редактиране на изображения

В допълнение към това, че можете да използвате Artweaver, за да рисувате свои творби, можете да качите вече завършеното изображение в него и да го редактирате, както искате, да променяте фон, да премахвате ненужните фрагменти или да добавяте нещо ново. И с помощта на елемента от менюто "Изображение" можете по-внимателно да обработвате изображения, като използвате набор от различни функции, които са там.

Редактиране на изображение в Artweaver

филтри

Към вашето изображение можете да приложите много филтри, които ще декорират и подобряват изкуството ви по всякакъв възможен начин. Всеки филтър е представен като отделна функция, която ви позволява да конфигурирате своето наслагване.

Филтрира в Artweaver

Режим на решетка и прозорец

Можете да включите дисплея на мрежата, което ще опрости работата с изображението. Освен това в същото подменю можете да изберете режима на прозореца, като показвате програмата на цял екран за по-голямо удобство.

Режим на решетка и прозорец в Artweaver

Персонализирайте панелите в прозореца

В това подменю можете да персонализирате панелите, които ще се показват в главния прозорец. Можете да изключите ненужното, оставяйки само полезни, за да дадете повече пространство на самия образ.

Персонализирайте прозорците в Artweaver

Съхраняване в различни формати

Можете да запазите вашето изкуство в няколко формата. В момента има само 10 от тях, а номерът включва формат * .psd, който съответства на стандартния файлов формат Adobe Photoshop ,

предимства:

  1. Много функции и инструменти
  2. персонализиране
  3. Възможност за обработка на изображения от компютър
  4. Прилагане на филтри
  5. Възможност за използване на различни слоеве

недостатъци:

  1. Изтеглена версия

Artweaver е добър заместител на Photoshop или друг висококачествен редактор, но поради липсата на някои основни компоненти в безплатната версия е безполезно да се използва. Разбира се, програмата е по-добра от стандартния редактор на изображения, но това е малко по-малко от професионален редактор.

Изтеглете пробна версия на Artvivere

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт