Съвременният свят променя всичко и всеки човек може да стане всеки, дори и художник. За да се изготви, не е необходимо да работите на специално място, достатъчно е да имате програми за рисуване на изкуство на вашия компютър. Тази статия показва най-известната от тези програми.

Всеки графичен редактор може да се нарече програма за рисуване на изкуство, въпреки че не всеки от тези редактори е в състояние да задоволи вашите желания. Поради тази причина този списък ще съдържа разнообразни програми с различна функционалност. Най-важното е, че всяка от програмите може да се превърне в отделен инструмент във вашите ръце и да влезе във вашия комплект, който можете да използвате по различни начини.

Tux Paint

Основният прозорец Tux Paint за програмата за рисуване на изкуство

Този графичен редактор не е предназначен да привлича изкуство. По-точно, тя не е предназначена за това. Когато беше създаден, програмистите бяха вдъхновени от децата и фактът, че в детството си станахме тези, които сега са. Тази детска програма има музикален съпровод, много инструменти, но не е много подходящ за рисуване на художествено изкуство.

Изтеглете Tux Paint

Artweaver

Основен прозорец на Artweaver за програмата за рисуване на изкуство

Тази програма за създаване на изкуство много харесва Adobe Photoshop , Той има всичко в Photoshop - слоеве, корекции, същите инструменти. Но не всички инструменти са налични в безплатната версия и това е важен недостатък.

Изтеглете Artweaver

ArtRage

ArtRage Главен прозорец за програма за рисунки

ArtRage е най-уникалната програма в тази колекция. Фактът, че програмата има набор от инструменти, който е чудесен за рисуване не само с молив, но и с бои, както масло, така и акварел. Освен това изображението, направено от тези инструменти, е много подобно на настоящето. Също така в програмата има пластове, стикери, шаблони и дори проследяваща хартия. Основното предимство е, че всеки инструмент може да бъде персонализиран и запазен като отделен шаблон, като по този начин разширява възможностите на програмата.

Изтегляне на ArtRage

Paint.NET

Основният прозорец Paint.Net за програмата за рисуване на изкуство

Ако Artweaver е подобен на Photoshop, тази програма е по-близка до стандартната Paint с възможностите на Photoshop. Има инструменти от Paint, layers, correction, effects и дори получаване на изображение от камера или скенер. Плюс това всичко е напълно безплатно. Единственият недостатък е, че понякога той работи много по-бавно с обемни изображения.

Изтеглете Paint.NET

Inkscape

Основният прозорец на Inkscape за програмата за рисуване на изкуство

Тази програма за рисуване на изкуство е доста мощен инструмент в ръцете на опитен потребител. Тя има много широка функционалност и много възможности. От възможностите най-важната е трансформацията на растерно изображение във векторно изображение. Също така има инструменти за работа със слоеве, текст и контури.

Изтеглете Inkscape

GIMP

Основен прозорец на GIMP за програмата за рисуване на изкуство

Този графичен редактор е друго копие на Adobe Photoshop, но има няколко разлики. Вярно е, че тези различия са по-скоро повърхностни. Също така има работа със слоеве, корекция на изображението и филтри, но има и трансформация на изображението и достъпът до него е доста лесен.

Изтеглете GIMP

Paint Tool Sai

Основният прозорец Paint Tool Sai за програмата за рисунки за изкуство

Голям брой различни инструменти за настройка ви позволяват да създадете практически нов инструмент, който е плюс на програмата. Освен това можете директно да персонализирате лентата с инструменти. Но, за съжаление, всичко това е на разположение само един ден, а след това трябва да плати.

Изтеглете Paint Tool Sai

В нашето съвремие не е необходимо да можем да съставяме изкуство, достатъчно е просто да имаме една от програмите, представени в този списък. Всички те имат обща цел, но почти всички от тях стигат до тази цел по различни начини, но с помощта на тези програми можете да създадете наистина красиво и уникално изкуство. И какъв софтуер използвате за създаване на изкуство?