Надписи - това са различни надписи върху видеоклипа, в повечето случаи са анимирани. За да ги създадете, има много програми, които се различават значително в техните функции. Един от тях е Adobe Premiere Pro. Той може да създава некомплектовани заглавия с минимален брой ефекти. Ако задачата е да създадете нещо по-сериозно, това означава, че няма да бъде достатъчно. Същият производител на Adobe има друга програма за проекти с множество ефекти - Adobe After Effects. Нека да се върнем в Premiere Pro и да видим как да добавите заглавия в него.

Изтеглете Adobe Premiere Pro

Добавете надписи

За да добавите надпис към видеоклипа, трябва да отидете на "Title-New-Title" . Сега изберете един от трите варианта на надписите. На теория е избрано "Default Still", когато имате намерение да насложете текст без ефекта на анимацията. Въпреки че в процеса на работа все още може да се добави. Останалите предполагат създаването на анимиран текст. Да изберете например първата опция - "По подразбиране" .

dobavlenie-nadpisi-V-програма-кирпич премиер-про

В прозореца, който се отваря, добавете името на нашия надпис. По принцип това не е необходимо, но когато има много надписи, е много лесно да се объркате.

nazvanie-nadpisi-V-програма-кирпич премиер-про

Въвеждане и редактиране на текст

Отваря се прозорецът за редактиране на надписите. Изберете инструмента "Текст" , сега трябва да изберете областта, в която ще го въведем. Кликнете върху мишката и я разтегнете. Въведете текста.

dobavlenie-teksta-V-програма-кирпич премиер-про

Нека да променим размера му. За да направите това , променете стойностите в полето "Размер на шрифта" .

izmenenie-razmera-teksta-V-програма-кирпич премиер-про

Сега подравнете всеки надпис в центъра. Това се прави с помощта на специална икона, както във всеки текстов редактор.

vyiravnivanie-teksta-V-програма-кирпич премиер-про

Нека да променим цвета на светло. За да направите това, в полето "Цвят" кликнете веднъж и изберете желания цвят. Ако е необходимо, можете да използвате пипетата, която копира цвета на избраната област.

izmenenie-Цвета-shrifta-V-програма-кирпич премиер-про

Можете също да промените шрифта, защото за стандартните кредити това е скучно. Под основния прозорец е панелът с шрифтове. Моля, имайте предвид, че някои от тях може да не се поддържат. Избраният по подразбиране шрифт е изпълнен с градиент от 4 тона, експериментирайки със задаването на цветовете.

izmenenie-shrifta-V-програма-кирпич премиер-про

Създаване на анимирани надписи

Кадърът е готов, можем да затворим прозореца. Не е нужно да записвате нищо, всичко ще се показва в главния прозорец.
Разширяваме надписа ни на необходимото разстояние. Ако, трябва да бъде по целия периметър, след това се простира по цялата дължина.

peremeshhaem-nadpis-над-видео-V-програма-кирпич премиер-про

Сега ще създадем самата анимация. Натиснете два пъти нашият надпис в полето "Име" и влезте в прозореца за редактиране на текст. Намерете иконата там, както е показано на екранната снимка. В допълнителния прозорец изберете "Cravl Left" . (отдясно наляво).

dobavlenie-begushhey-stroki-V-програма-кирпич премиер-про

Както можете да видите, заглавията ни започнаха да се появяват от десния ъгъл.

titryi-з-Права-на-лево-V-програма-кирпич премиер-про

Нека се опитаме да създадем внезапен вид заглавия. Изберете надписа в "Time Line" и отидете в панела "Effect Controls" . Разширете ефекта от "Motion" и активирайте иконата "Scale" под формата на часовник. Настроихме неговия параметър на "0" . Преместете плъзгача на определено разстояние и задайте "Scale 100" . Проверяваме какво се е случило.

delaem-animatsiyu-з-pomoshhyu мащаб-V-програма-кирпич премиер-про

Сега отидете на раздела "Непрозрачност" (прозрачност). Да зададем стойността си на "100" в първия кадър, а в края да поставим "0" . По този начин нашата анимация постепенно ще изчезне.

postepennoe-ischeznovenie-titrov-V-програма-кирпич премиер-про

Разгледахме някои техники за създаване на заглавия в Adobe After Effects. С останалите настройки можете да експериментирате самостоятелно, за да коригирате резултата.