изтеглете полезната програма за биос
ASUS EZ Flash 3 Utility е софтуер, който е интегриран в BIOS на устройства от ASUS и е предназначен да актуализира фърмуера.

Отваряне на комунални услуги

Тъй като въпросният инструмент не е програма за Windows, той може да се стартира само под BIOS. Можете да отворите помощната програма на специален раздел - в повечето случаи тя е „Advanced“ - „EZ Flash Utility“ . Така че този раздел изглежда в съвременния UEFI.
Изпълнява се полезна програма за биос флаш във версия на графичен фърмуер

И така - в текстовата версия на фърмуера.
Раздел за отваряне на полета за биос флаш в текстовата версия на фърмуера

Използване на полезност

Въпросният инструмент сам по себе си е безполезен: ще ви е необходим носител с файл на BIOS фърмуер, записан на него. В повечето случаи USB Flash се използва като външен носител, а основното устройство на компютъра като вътрешно. Помощната програма ви позволява да избирате и едната, и другата опции.
Избор на устройство с BIOS флаш полезен фърмуер в графичната версия на фърмуера

Програмата сканира файловата система за фърмуер и я показва в примитивно подобие на "Explorer" . Процедурата за актуализиране на фърмуера започва от тук: просто изберете необходимия файл, натиснете Enter и потвърдете желанието си.
Фърмуер за фърмуер в биос флаш полезност в графичен вариант на фърмуер

достойнство

  • Лесен за научаване;
  • Наличието на защита срещу фърмуер неподходяща версия.

недостатъци

  • Присъства само в ASUS устройства;
  • Достъпът е изключително чрез BIOS.

ASUS EZ Flash 3 Utility е невероятно прост инструмент, който значително улеснява процеса на актуализиране на фърмуера на BIOS, ако тази процедура е необходима. За да използвате този инструмент, няма да са ви необходими специални знания или умения.