Компанията ASUS е една от първите места в света сред производителите на Android устройства - смартфони и таблети. Въпреки сравнително високото качество на хардуерния и софтуерния компонент на марковото устройство, устройствата ASUS могат да изискват от потребителите да изпълняват процедурите на фърмуера и възстановяването. При решаването на този проблем много често помага на помощната програма ASUS FlashTool.

ASUS Flash Tool (AFT) - софтуерът, с който се изпълнява единствената операция - внедряването на фърмуера на едно от Android приложенията на производителя за актуализиране на софтуера и / или за отстраняване на проблеми при неговата работа.

Модели на устройства за фърмуер

За предимствата на AFT е необходимо да се носи големият списък от модели устройства Asus, с които програмата е способна да работи. Изборът им непрекъснато се разширява и за стартиране на приложението е необходимо да се определи конкретно устройство, списъкът от които е налице в падащия списък, наречен от главния прозорец на програмата.
Избор на модел на ASUS Flash Tool

приложение

Тъй като приложението няма много функционалност, интерфейсът му не е претоварен с ненужни елементи. За да извършите фърмуера на смартфон или таблет чрез програмата, потребителят освен да избере модела на устройството трябва само да определи правилната връзка на устройството със специален индикатор и показания сериен номер (1). Също така е възможно да изберете дали секцията Data (2) трябва да се почисти преди процедурата на фърмуера.

ASUS Flash Tool е свързан

Преди да изтеглите файла на фърмуера към устройството, програмата изисква да посочите пътя към него (1) и да натиснете бутона "Старт" (2).

Изтегляне на фърмуера на ASUS Flash Tool - Старт

Ето всички основни действия, налични в приложението.

Настройки на програмата

Освен това, заслужава да се отбележат настройките на програмата или по-скоро тяхното практическо отсъствие. В прозореца, наречен чрез натискане на бутона "Настройки" , е налице само един елемент за промяна - създаване или отказ на регистрационния файл на процедурата на фърмуера. Съмнителна по отношение на практическата възможност за кандидатстване.

Настройките на ASUS Flash Tool

достойнство

  • Фърмуерът на устройството е много прост и не създава трудности дори за неподготвени потребители;
  • Поддръжка за широка гама модели ASUS.

недостатъци

  • Липса на руски интерфейс;
  • Липсата на способността на потребителя по никакъв начин да повлияе на процеса на фърмуера;
  • Няма вградена защитна система срещу неправилни действия на потребителя, по-специално зареждане в програмата на файла с изображения от "не-собствения" модел на устройството, което може да доведе до повреда на устройството.

За крайния потребител на устройства с Android от Asus, ASUS Flash Tool може да служи като цяло като добър инструмент за актуализиране на софтуера, необходимо е само да се подходи внимателно към избора на фърмуер файлове и да се изтеглят изключително от официалния сайт на производителя. Освен това приложението може да помогне при решаването на определени проблеми с устройството и не изисква въвеждане на команди и избор на настройки.