Към днешна дата има много различни онлайн услуги за редактиране на изображения. Един от тях е "Аватар". Разработчиците го определят като "необичаен редактор", но по-подходящо определение за него ще бъде "многофункционално". Аватар изобилства от разнообразни функции и е в състояние да редактира снимки не по-лоши от конвенционалните стационарни програми.

За разлика от други подобни онлайн услуги, той има огромен брой ефекти, които на свой ред имат свои собствени настройки. Уеб приложението е разработено с помощта на технологията Macromedia Flash, така че ще се нуждаете от съответния браузър, за да го използвате. Нека да разгледаме характеристиките на услугата по-подробно.

Отидете на редактора на снимки Аватар

Основни действия

Основните функции на редактора включват операции като изрязване на снимки, завъртане, преоразмеряване и всякакви манипулации с цвят, яркост и контраст.

Основни функции Онлайн редактор на снимки

филтри

Аватар има много голям брой филтри. Те могат да разчитат на около петдесет и почти всеки има свои допълнителни настройки. Тук има винетка, промяна на вида на повърхността, върху която се твърди, че е приложена чертежа, различни трансформации на формата - инфрачервена, черно-бяла и много други.

Секция филтри Онлайн фото редактор Аватар

вещи

Ефектите са много сходни с филтрите, но се различават по това, че имат допълнителни настройки под формата на текстурирано наслагване. Има различни предварително инсталирани опции, които можете да персонализирате според вашия вкус.

Секция "Ефекти" Онлайн фоторедактор "Аватар"

мерки

Действията също са подобни на двете предишни операции, но вече са покрити някои варианти на картини, които на свой ред не могат да бъдат наречени текстури. Имиджът им не се повтаря. Това е набор от различни заготовки, които могат да бъдат смесени с редактираното изображение и да коригирате дълбочината на тяхното наслагване.

Ефекти Действия Онлайн фоторедактор Аватар

текстури

В този раздел се събират много различни текстури, които могат да бъдат приложени към вашата снимка или чертеж. Допълнителни настройки са прикачени към всеки от тях. Изборът е доста високо качество, има много интересни опции. Като използвате допълнителни функции, можете да опитате много начини за използване.

Наслагване на текста Онлайн фоторедактор

Стикери - снимки

Стикерите са прости рисунки, които могат да бъдат поставени върху основното изображение. Допълнителни параметри като ротация, цвят и степен на прозрачност също са приложени към тях. Изборът е доста голям, можете да изтеглите собствената си версия, ако не ви харесва някой от предложените.

Стикери Онлайн фоторедактор Аватар

Наслагване на текста

Тук всичко е подредено, както обикновено, в прости редактори - вмъкване на текст с възможност за избор на шрифт, неговата форма и цвят. Единственото нещо, което може да се отбележи е, че текстът не трябва да бъде оразмерен, той се мащабира заедно с височината и ширината на неговата рамка. В същото време качеството на изображението не се влошава.

Вмъкване на текст Онлайн фоторедактор

поправям

Ретуширането е раздел специално за женската, има много интересни функции. Веждите, клепачите, цвета на устните, тентата и дори избелването на зъбите. Може би, избелването на зъбите и тенът могат да бъдат полезни за снимки с изображения на мъже. С една дума - секцията съдържа специални ефекти за лечението на лицето и тялото.

Ретуширане на онлайн фоторедактор

рамка

Оформяне на вашето изображение: много празни приказки, които изглеждат добре. Трябва да се отбележи, че изборът е доста висококачествен. Повечето рамки имат облекчение или триизмерен ефект.

Обработка на изображения Онлайн фоторедактор Аватар

История на дейностите

Отидете в тази секция на редактора, можете да видите всички операции, които сте направили с изображението. Ще имате възможност да отмените всеки отделно, което е много удобно.

История на действие Онлайн фоторедактор

В допълнение към горните възможности редакторът може да отваря снимки не само от компютъра, но и от социални мрежи Facebook и VKontakte , Можете също да добавяте ефектите, които харесвате, в отделна секция. Което е много удобно, ако ще прилагате няколко подобни операции към различни снимки. В допълнение, Аватар може да направи колажи от изтеглените файлове и да ги попита за тематичен дизайн. Можете да го използвате и на мобилни устройства. Има версии за андроид и IOS ,

достойнство

  • Обширна функционалност
  • Руски език
  • Безплатно ползване

недостатъци

  • Незначителни закъснения по време на работа
  • Не поддържа Bitmap на Windows - формат BMP

Услугата е идеална за потребители, които особено се нуждаят от наслагване, тъй като има огромен брой от тях в своя арсенал. Но за прости операции с преоразмеряване, рамкиране и подрязване на Аватар може да се използва без проблеми. Редакторът работи без закъснения, но понякога те се появяват. Това е типично за онлайн услугите и не създава много дискомфорт, ако не е нужно да обработвате голям брой снимки.