Разбира се, всеки потребител на компютри е запознат с вируси. Те периодично попадат в компютрите ни и могат да причинят значителна вреда на системата. Най-големият проблем в борбата с вирусите е постоянната модификация. Ето защо е важно не само да инсталирате добра антивирусна защита, но и да се грижите за нейното навременно актуализиране. Има много такива програми сега. Всеки от тях има своите предимства и недостатъци.

AVG Antivirus Free е добре познат, безплатен антивирус. Той ефективно открива вируси, реклами, различни червеи и rootkits. Производителите са създали за него ярък и лесен за използване интерфейс. Тази програма събира няколко елемента за защита, които се показват в главния прозорец. Всеки потребител може бързо да конфигурира AVG Antivirus Free, за да отговаря на техните изисквания. В допълнение към основните елементи, има и множество допълнителни функции и настройки, които ще бъдат много полезни при работа с компютър.

Защитете компютъра си

За защита срещу инфилтрирането на злонамерени програми секцията "Компютърна защита" е отговорна за системата. Това е може би най-важната функция на AVG Antivirus. Защото вирусът е проникнал в системата, което може да причини най-значителните повреди на операционната система. Уверете се, че сте наблюдавали тази защита.

Раздел на компютъра в AVG Antivirus Free

Защита на личните данни

Много шпионски софтуер, който навлиза в компютъра, кротко краде лични данни. Това може да са пароли от различни услуги или данни, които са отговорни за безопасността на парите. Такава заплаха може да бъде предотвратена, ако активирате AVG Antivirus в режим "Защита на поверителността".

Защита на личните данни в AVG Antivirus Free

Уеб защита

Масовото разпространение на рекламни приложения, плъгини и настройки на браузъра е много неотложен проблем за съвременния потребител. Постоянно плуват различни прозорци, които са почти невъзможни за затваряне или премахване. Разбира се, такива приложения не причиняват сериозна вреда, но те могат да развалят нервите ви. За да избегнете такива проблеми, трябва да активирате защитата в секцията "Уеб".

Уеб защита в AVG Antivirus безплатно

Имейл Сигурност

Малко хора сега не използват електронна поща. Но тя също може да бъде заразена. Като активирате защитата в секцията "Електронна поща", можете да защитите пощата си от потенциално опасни програми.

Защита на електронната поща в AVG Antivirus Free

преглеждане

Дори включването на всички секции за защита не дава пълна гаранция, че компютърът няма да има вируси. Този софтуер непрекъснато се променя и се случва, че актуализираната антивирусна база данни все още не е запозната с него, затова може да го пропусне. За по-ефективна защита компютърът трябва периодично да се сканира. В този раздел можете да сканирате целия компютър или да изберете други опции. Всеки елемент има допълнителни настройки.

Сканиране в AVG Antivirus безплатно

Настройване на автоматично сканиране

Сканирането на компютъра трябва да се извършва поне веднъж седмично, в идеалния случай по-често. Малко потребители ще извършват такава проверка. Тук допълнителната функция "Scheduler" идва на помощ. Той ви позволява да зададете параметрите, по които тестът да се изпълнява без намеса на потребителя.

Настройване на автоматично сканиране в ADG Antivirus Free

параметри

По време на сканирането откритият опасен софтуер е поставен в специално хранилище. В който можете да видите подробна информация и да предприемете действия срещу вируса. Например, изтрийте го. Всичко е в раздела Параметри. Там можете да видите историята и да изпълните актуализацията.

Безплатни опции за ADG Antivirus

Подобряване на ефективността

Дистанционните вируси често оставят ненужни файлове, ненужни записи в системния регистър и други кошчета, които забавят компютъра. Сканирайте компютъра за отломки в секцията "Подобряване на производителността".

Подобряване на ефективността в AVG Antivirus Free

В този раздел можете да направите анализ само. Няма възможност за коригиране на грешки. Решете проблема, като изтеглите допълнително приложение AVG PC TuneUp.

След разглеждане на антивирусната система AVG Antivirus Free, може да се отбележи, че е съвсем лесна за употреба и ще бъде ясна за всички. Защитата му от злонамерен софтуер по никакъв начин не е по-лоша и в някои случаи дори надхвърля подобни програми.

Предимства:

  • Безплатна версия;
  • Наличие на руски език;
  • Приятен и удобен интерфейс;
  • Гъвкави настройки.
  • недостатъци:

  • Не всички функции са налични в безплатната версия.
  • Изтеглете AVG Antivirus безплатно

    Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт