GeoGebra е математически софтуер, разработен за различни образователни институции. Програмата е написана на Java, така че за правилната й работа ще трябва да изтеглите и инсталирате Пакет Java ,

Инструменти за работа с математически обекти и изрази

GeoGebra осигурява широки възможности за работа с геометрични фигури, алгебрични изрази, таблици, графики, статистика и аритметика. Всички функции са включени в един пакет за удобство. Също така има инструменти за работа с различни функции, например графики, корени, интеграли и др.

Проектиране на стереометрични чертежи

В тази програма е възможно да работите в 2 и 3-измерно пространство. В зависимост от избраното пространство за работа, ще получите двуизмерна или триизмерна форма, съответно.

Стереометрия в Geogebra

Геометричните обекти в GeoGebra се формират с помощта на точки. На всеки от тях могат да се задават параметри или линия през тях. Със завършените фигури също можете да правите различни манипулации, например да маркирате ъглите върху тях, да правите измервания на дължината на линиите и напречното сечение на ъглите. Чрез тях можете да създавате и раздели.

Независимо изграждане на обекти

В GeoGebra има и функция за премахване на картина, която ви позволява да направите конструкцията на обектите отделно от основната фигура. Например, можете да създадете полиедър и отделно от него, за да направите някой от неговите компоненти - ъгъл, линия или няколко реда и ъгли. Благодарение на тази функция можете визуално да показвате и разказвате за характеристиките на парче или част от него.

Разделяне на част от GeoGebra

Графики на функционалността на сградата

Софтуерът има вградена функционалност, необходима за създаване на различни функционални графики. За да ги управлявате, можете да използвате и двата специални плъзгача и да предписвате определени формули. Ето един прост пример:

y=a|xh|+k

ГеоГебра функция графика

Възобновяване на работата и подкрепа на проекти на трети страни

В програмата можете да продължите работа с проекта след затварянето. Ако е необходимо, можете да отворите проекти, които са изтеглени от интернет, и да извършите корекции там.

GeoGebra Общността

В момента програмата е активно развита и подобрена. Разработчиците създадоха специален ресурс - GeoGebra Tube, където потребителите на софтуера могат да споделят своите предложения, препоръки, както и вече готови проекти. Подобно на самата програма, всички проекти, представени на този ресурс, са абсолютно безплатни и могат да бъдат копирани, адаптирани към техните нужди и използвани без ограничения за нетърговски цели.

В момента ресурсът има над 300 хиляди проекта и този брой непрекъснато нараства. Единственият недостатък е, че повечето от проектите са на английски език. Но необходимия проект може да бъде изтеглен и преведен на вашия език вече на компютъра.

достойнство

  • Удобен интерфейс, преведено на руски език;
  • Голяма функционалност за работа с математически изрази;
  • Възможност за работа с графики;
  • Наличие на собствена общност;
  • Междуплатформена платформа: GeoGebra се поддържа от почти всички известни платформи - Windows, OS X, Linux. Има приложение за Android и iOS смартфони / таблети. В магазина за приложения има налична версия на браузъра Google Chrome ,

недостатъци

  • Програмата е в процес на разработка, така че понякога може да срещнете бъгове;
  • Много проекти, които са изложени в общността, на английски език.

GeoGebra е по-подходящ за създаване на по-усъвършенствани функционални графики, отколкото тези, преподавани в стандартен курс на училище, така че учителите по-добре да търсят по-прости колеги. Учителите на университетите обаче ще имат много полезен вариант. Но благодарение на функционалността си, програмата може да бъде използвана за демонстриране на визуална демонстрация на учениците. В допълнение към различните форми, линии, точки и формули представянето в тази програма може да бъде диверсифицирано, като се използват снимки на стандартни формати.

Изтегляне на GeoGebra безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт