Не е тайна, че с течение на времето всяка операционна система губи предишната си скорост на работа. Това се дължи на неизбежното запушване на временни и технически файлове, фрагментиране на твърдия диск, грешни вписвания в системния регистър, злонамерени програми и много други фактори. За щастие днес има огромна гама от приложения, които са в състояние да оптимизират работата на операционната система възможно най-много и да я почистват от "боклук". Едно от най-добрите решения в този сегмент е приложението Thun Up на приложението AVG.

Програма за споделяне на софтуер AVG PC TuneUp (преди известно като TuneUp Utilities) е цялостно средство за оптимизиране на системата, увеличаване на скоростта, почистване от "боклук" и решаване на много други проблеми при работата на устройството. Това е цял набор от помощни програми, обединени от отделен контролен корпус, наречен Start Center.

ОС анализ

Основната функция на AVG PC TuneUp е да анализира системата за уязвимости, грешки, подоптимални настройки и други проблеми с функционирането на компютъра. Без подробен анализ е невъзможно да се коригират грешките по качествен начин.

Всички функции на AVG PC TuneUp

Основните параметри за сканиране на AVG PC Thun An са както следва:

   Грешки в системния регистър (инструмент Registry Cleaner);
   Неработни преки пътища (премия за почистване);
   Проблеми при стартиране и изключване на компютъра (TuneUp StartUp Optimizer);
   Фрагментиране на твърдия диск (Drive Defrag);
   Работа с браузъра;
   Cache OS (Увеличаване на дисковото пространство).

Сканиране на компютъра чрез AVG PC TuneUp

Това са данните, получени в резултат на сканирането, които служат като отправна точка за процедурата за оптимизиране на системата.

Отстранени са бъгове

След извършване на процедурата за сканиране всички открити грешки и дефекти могат да бъдат коригирани с помощта на набор от инструменти, изброени в предишната секция на AVG PC TuneUp, буквално с едно кликване. Ако обаче искате, можете да видите пълните отчети за сканиране на операционната система и, ако е необходимо, да извършите корекции на действията, извършени от приложението.

Отстраняване на неизправности с AVG PC TuneUp

Работете в реално време

Програмата изпълнява текущата поддръжка на оптималната работа на системата. Например, той може автоматично да намали приоритета на процесите, работещи върху компютърен софтуер, който понастоящем не се използва от потребителя. Това помага да се спестят ресурсите на процесора за други операции от потребителя. Всъщност всички такива процедури се извършват във фонов режим.

Има три основни режима на работа на AWG PC Thun Up: икономична, стандартна и турбо. По подразбиране програмистът е задал оптималните настройки за всеки от тези режими на работа. Но ако сте напреднал потребител, ако желаете, тези настройки могат да бъдат редактирани. Икономичният режим е най-подходящ за лаптопи и други мобилни устройства, където фокусът е върху спестяването на енергия от батериите чрез приложения. Режимът "Стандартен" е оптимален за обикновените компютри. Режимът "Turbo" ще бъде подходящ за включване на компютри с ниска мощност, чиито системи се нуждаят от "овърклок" за удобна работа.

Старт на прозореца AVG PC TuneUp

Ускоряване на работата на компютъра

Отделен списък с помощни програми е отговорен за настройката на производителността на операционната система и за увеличаването на скоростта на нейната работа. Те включват Оптимизатор на ефективността, Live Optimization и StartUp Manager. Както при корекция на грешките, системата първоначално се сканира и се извършва оптимизацията. Оптимизирането се осъществява чрез намаляване на приоритетните или деактивиращи фона процеси, които не се използват, както и чрез деактивиране на програмите за автоматично подаване на данни.

Ускорение на системата от AVG PC TuneUp

Почистване на диска

Доста широка гама от опции за AVG PC TuneUp за почистване на твърдия диск на "боклука" и неизползваните файлове. Различни помощни програми сканират операционната система за дублиращи се файлове, кеш данни, системен регистър и браузър, неактивни преки пътища, неизползвани приложения и файлове и твърде големи файлове. След сканиране потребителят може да изтрие данни, които отговарят на изброените по-горе критерии, с едно кликване или селективно.

Изчистване на диска от AVG PC TuneUp

Отстраняване на неизправности и ремонт на операционна система

Създадена е отделна група инструменти за премахване на различни системни проблеми.

Disk Doctor анализира твърдия диск за грешки и в случай на логическа повреда го поправя. Можем да кажем, че това е подобрена версия на стандартната програма Windows chkdsk, която също има графичен интерфейс.

Проверка на твърдия диск за грешки с AVG PC TuneUp

Съветникът за ремонт извършва решение на конкретни проблеми, характерни за операционната система Windows.

Помощник за ремонт в AVG PC TuneUp

Undelete помага да се възстановят грешно изтритите файлове, дори ако са изтрити от кошчето. Единствените изключения са случаите, когато файловете са били изтрити от специална програма AVG PC TuneUp, която осигурява пълно и постоянно премахване.

Отменете в AVG PC TuneUp

Постоянно изтриване на файлове

Това е Shredder, предназначен за пълно и окончателно изтриване на файлове. Дори и най-мощният софтуер за възстановяване на данни няма да може да възстанови живота на файловете, които са били изтрити от тази програма. Тази технология се използва за изтриване на файлове дори от Министерството на отбраната на САЩ.

Шредер в AVG PC TuneUp

Премахване на софтуера

Един от инструментите на AVG PC TuneUp е Uninstall Manager. Това е по-модерна алтернатива на стандартния инструмент за фиксиране и премахване на програми. Използвайки мениджъра за деинсталиране, можете не само да изтриете приложения, но и да оцените тяхната полезност, честотата на използване и натоварването на системата.

Unistall Manadger в AVG PC TuneUp

Работа с мобилни устройства

Освен това, AVG PC TuneUp има мощна програма за почистване на мобилни устройства, работещи на платформата iOS. За да направите това, трябва само да свържете устройството към компютър, на който да стартирате AVG Cleaner за iOS в AVG PC TuneUp.

Почистване на мобилни устройства в AVG PC TuneUp

Управление на задачите

AVG PC TuneUp има вградена собствена програма, която е по-усъвършенстван аналог на стандартния Windows Task Manager. Този инструмент се нарича Process Manager. Той има раздел "Отваряне на файлове", който стандартният мениджър на задачите не разполага. Освен това, този инструмент детайлизира подробно мрежовите връзки на различни приложения, инсталирани на компютъра.

Почистване на мобилни устройства в AVG PC TuneUp

Отменете действията

AVG PC TuneUp е много мощен набор от софтуерни инструменти за оптимизиране на производителността на системата. Тя може да направи драстични промени в настройките на OS. Повечето задачи неопитни потребители могат да изпълняват буквално с едно кликване. Настройването на много високо качество на програмата осигурява висока степен на ефективност. Независимо от това, този подход включва и някои рискове. Рядко, но има случаи, при които промяната на настройките "с едно щракване" може, напротив, да навреди на системата.

Но разработчиците дори помислиха за тази опция, след като са предоставили на AVG PC TuneUp собствена полезност, за да върнат действията - Спасителния център. Дори ако са извършени някои нежелателни действия, с помощта на този инструмент лесно можете да се върнете към предишните настройки. По този начин, ако неопитен потребител чрез програмата разваля функционалността на операционната система, щетите, причинени от неговите действия, ще бъдат коригирани.

Спасителния център в AVG PC TuneUp

предимства:

 1. Възможност за извършване на сложни действия с натискането на бутон;
 2. Огромна функционалност за оптимизиране на компютъра;
 3. Многоезичен интерфейс, включително руски;
 4. Възможност за "връщане" на извършените действия.

Недостатъци: стр

 1. Безплатната версия е ограничена до 15 дни;
 2. Много голям брой функции и възможности, които могат да объркат неопитен потребител;
 3. Работи само на компютър, работещ под Windows;
 4. Възможността да причини значителна вреда на системата, ако този набор от помощни програми е използван неправилно.

Както можете да видите, AVG PC TuneUp е мощен набор от софтуерни инструменти, които осигуряват оптимизация на цялата операционна система и увеличават скоростта на нейната работа. Този комбайн също има редица допълнителни функции. Но в ръцете на неопитен потребител, въпреки декларацията на разработчиците за простотата на работа в тази програма, тя може да причини значителна вреда на системата.

Изтеглете пробна версия на AVG PC Thun Up

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт.