Почти всички лаптопи са оборудвани с вградена батерия. Благодарение на това устройството може да работи без връзка с мрежата. Всяка батерия има различен капацитет и също така се износва с течение на времето. За оптимизиране на работата и тестване се използват специални програми. Един от представителите на този софтуер е Battery Eater и ще бъде разгледан по-долу.

Системна информация

Една от допълнителните функции на програмата е да покаже общо резюме на системата. Всички характеристики се показват в отделен прозорец и са разделени на секции. Тук можете да намерите информация за CPU, RAM, видеокарта, твърдия диск, системата и батерията.

Системна информация в батерията

Тест за скорост

В батерията Eater, специален plug-in е инсталиран по подразбиране, което ви позволява да тествате скоростта на някои компоненти. Ще се извърши автоматичен анализ на процесора, видео картата, твърдия диск и RAM. Можете да наблюдавате процеса на тестване в отделен прозорец.

Тестване на скоростта на батерията

След като завършите теста, просто се върнете в прозореца с информация за системата и изберете секцията "Скорост" . Ще видите четири реда с получените стойности. С течение на времето се препоръчва да се извърши повторно тестване, за да се проследи текущото състояние на компонентите.

Резултатите от тестването на скоростта в батерията

Калибриране на батерията

Основният прозорец на батерията Eater показва подробни данни за състоянието на батериите, свързани към лаптопа. Във формата на скалата се показва процентът на зареждане, написана над информацията за състоянието на захранването и батерията. Тестването започва автоматично веднага след прекъсване на захранването.

Основен прозорец на батерията

Следете състоянието на калибриране чрез отделен прозорец. В него се показва не само времето за анализ и състоянието на батерията, но и обща информация за другите инсталирани компоненти.

Калибриране на батерията в батерията

Когато тестването завърши, можете да се върнете в главния прозорец, за да видите текущото състояние на батерията. Освен това си заслужава да се споменава менюто със системна информация. Тук ще намерите информация за текущото и номиналното напрежение, максималния и номиналния капацитет.

Информация за батерията в батерията

Настройки на програмата

На практика няма параметри в менюто за настройка на батериите, но някои от присъстващите трябва да бъдат разглобени. В този прозорец можете да персонализирате показването на тестовите графики, да активирате, деактивирате и коригирате неговата ширина. Обърнете внимание на резолюцията на прозореца на рендера. Променете параметрите му, ако текущият размер не ви харесва.

Опции за зареждане с батерии

достойнство

  • Програмата е свободно достъпна;
  • Допълнителни компоненти за изпитване на скоростта;
  • Показване на информация за батерията в реално време;
  • Русифициран интерфейс;
  • Наличие на обща системна информация.

недостатъци

  • Ограничена функционалност;
  • Липса на информация за някои модели батерии.

Батерията Eater е хубаво безплатно решение за калибриране на батерия за лаптоп. Програмата е лесна, не зарежда системата, но дори и неопитен потребител може да я разбере. С този софтуер винаги можете да намерите обобщение на състоянието на батерията в реално време.

Свали Battery Eater безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт