Оптимизаторът на батерията ви помага да оптимизирате и удължите живота на батерията на лаптопа Благодарение на подробната диагностика, програмата определя процесите и оборудването, които консумират най-много енергия, и потребителят трябва само да коригира плана за захранване, за да отговори на неговите нужди. В тази статия ще опишем подробно всички функции на Battery Optimizer и ще анализираме подробно всички негови функции.

Информация за батерията

Веднага след стартирането на програмата ще стигнете до главното меню, където се показва основната информация за батерията - процент на зареждане, потенциално време за работа, увеличаване на времето за разреждане и общо състояние. Пълната картина на мониторинга ще бъде показана само след диагностицирането, тъй като е необходим предварителен анализ за определяне на някои параметри.

Основно меню за оптимизатора на батерията

Диагностика на батерията

Основната функция на оптимизатора на батериите е диагностицирането на батерията. С помощта на вградени инструменти този софтуер изпълнява алгоритъм от действия, например изключва и включва Wi-Fi, Bluetooth, инфрачервен порт, променя яркостта на монитора, следи работните потоци и периферните устройства. При отсъствието на известно оборудване по време на тестването, то просто ще бъде пропусната. Диагностиката се извършва само когато лаптопът е изключен от мрежата.

Започване на диагностика в програмата за оптимизиране на батерията

След сканирането се отваря нов прозорец, в който се показват всички резултати. Чрез визуализацията вие сте на разположение: текущото зареждане на акумулатора, състоянието му, потенциалното време за разреждане, потенциалното увеличаване на времето за разреждане. Получените данни се съхраняват от програмата и ще бъдат използвани по-късно при мониторинга и предварителното изчисляване на времето за работа на устройството.

Резултатите от теста в програмата за оптимизиране на батерията

Оптимизиране на работата на оборудването

Последната стъпка в диагностиката е да се създаде оптимален план за захранване. Това се прави в отделен прозорец за сканиране. Тук потребителят е подканен да изключи само някои функции на оборудването или да го изключи напълно. Освен това се показват процесите, които консумират най-много енергия. Трябва само да зададете приоритети, да изключите ненужните, да изберете оптимална яркост и да запазите профила.

Настройване на план за захранване в Battery Optimizer

Мониторинг на ресурсите

Разделът за мониторинг показва таксуването на батерията и графика за използване. Тук можете да наблюдавате състоянието на устройството при определени натоварвания, докато работите на линия или батерия. Графиката не се изтрива, но цялата хронология се запазва от момента, в който се стартира оптимизаторът на батерията. За да видите историята, трябва само да преместите съответния плъзгач, който се намира в долната част на таблицата.

Оптимизатор на батерията за оптимизиране на батерията

В секцията "Мониторинг" на прозореца за настройки има няколко регулируеми параметри. Въпросната програма работи на таблата, която ви позволява да зададете опции за известяване, например ще получите съобщение, след като живота на батерията на лаптопа намалее до 15 минути. Трябва само да активирате известието, като го маркирате и преместите плъзгача до желаната стойност.

Настройване на известията за оптимизатора на батерията

Работа с профили

Оптимизаторът на батериите поддържа запазването на неограничен брой профили с различни настройки. Тази функция ви позволява да създадете необходимия брой записи на захранването и да превключвате между тях в точното време. Всеки профил може да бъде преименуван, редактиран, активиран или изтрит. Създаването на нов запис е налице дори и без повторна диагностика.

Преглеждайте профилите в оптимизатора на батерията

Възстановете настройките

Въпросната програма автоматично записва всички извършени действия. Можете да ги прегледате в съответната част от настройките. Също така връща определени параметри или възстановява оригиналната конфигурация на Battery Optimizer. Всяко действие се записва с дата и има малко описание, за да се улесни навигацията в голям списък.

Действия за възстановяване в програмата Оптимизатор на батерията

Общи настройки

В прозореца за общи настройки се редактират някои полезни параметри. Оптимизаторът на батерията може да работи с операционната система, да работи от тавата и да прилага определени профили, когато е включен или изключен от мрежата. Ако е необходимо, просто възстановете първоначалните настройки, за да ги върнете към стойността по подразбиране.

Общи настройки на програмата за оптимизиране на батерията

достойнство

  • Безплатно разпространение;
  • Руски език на интерфейса;
  • Два режима на диагностика;
  • Известия за състоянието на батерията;
  • Гъвкава настройка на енергийния план.

недостатъци

По време на прегледа на програмата не бяха открити недостатъци.

Оптимизаторът на батерията е проста и удобна програма, която определено ще бъде полезна за собствениците на лаптопи. Той ви позволява не само да диагностицирате състоянието на батерията и да наблюдавате нейните стойности, но също така предоставя и инструменти за настройка на индивидуален план за захранване. Благодарение на вградената функция за запазване на няколко профила, можете да създадете необходимия брой записи с различни параметри, така че работата зад устройството да е възможно най-удобна.

Изтегляне на оптимизатора на батерията безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт