Настройката на принтера се извършва с помощта на специални програми. Обикновено те поддържат работа само с определени модели устройства от един производител. Програмата за настройка е предназначена изключително за оборудване на Epson. На борда има много полезни инструменти и функции, които не само ще улеснят процеса на редактиране на определени параметри, но и ще помогнат да направите всичко възможно. Нека разгледаме по-отблизо тази програма.

настройки

Когато стартирате програмата за настройка на EPSON за първи път, потребителят незабавно отива в главния прозорец, откъдето той трябва да зададе предварителните настройки и да започне работа в един от двата режима. Трябва да започнете, като изберете пристанището и марката на принтера и след това се запознаете подробно с вградените режими, които предлагат два различни начина за конфигуриране.

Основен прозорец на програмата за настройка на EPSON

В отделен прозорец ще трябва само да посочите името на модела, местоположението му и да определите порта, който да се използва. Тази конфигурация се осъществява само в главния прозорец, а по време на изпълнението на конфигурацията може да се промени само активният порт. За да редактирате отново модела или името му, ще трябва да се върнете в главния прозорец.

Предварителни настройки за програмата за настройка на EPSON

Последователен режим

След като въведете параметрите на използваното оборудване, продължете с изпълнението на необходимите действия с принтера. Този процес се изпълнява в един от съществуващите режими. Първо разгледайте режима на последователна настройка. Всички параметри тук се комбинират в една верига и като укажете съответните стойности, ще трябва да посочите цялата конфигурация в ред. След завършване програмата автоматично ще стартира диагностика, почистване и всички други избрани процеси и ще бъдете уведомени за това.

Режим на последователна настройка Програма за настройка EPSON

Персонализиран режим

Специалният режим на редактиране се различава от предишния, тъй като имате правото да избирате параметрите за настройка, без да работите с ненужни стойности. В отделен прозорец всички редове се показват в списък, разделен на категории. Достатъчно е само да зададете един параметър, след което да се отвори ново меню с настройките. Освен това е добре да обърнете внимание на малкия прозорец отдясно. Тя е отделна и може да се движи свободно около работния плот. Показва основна информация за състоянието на принтера.

Програма за настройка на EPSON Специална настройка

Почти всички инструменти в програмата за настройка на EPSON се изпълняват в една форма, потребителят трябва само да зададе необходимите стойности. Помислете например за функцията за почистване на главата. В отделен прозорец има само няколко бутона. Единият е отговорен за стартирането на процеса на почистване. С натискането на втория бутон можете да извършите тестов печат.

Почистване на главата на принтера с програма за настройка на EPSON

След извършване на всички действия, също така се препоръчва да се започне процесът на тестовия печат, за който има функция. Потребителят избира един от режимите, след което програмата автоматично отпечатва посочените документи.

Проверка на принтера EPSON Adjustment Program

Информация за принтера

Не винаги е лесно да намерите подробна информация за устройството на официалния сайт на производителя или в инструкциите. Програмата за настройка на EPSON осигурява цялата необходима информация, която може да ви е необходима, докато работите с устройството. Просто трябва да отворите съответното меню в режима със специални настройки, за да се запознаете с обобщената информация за използвания модел принтер.

Програма за настройка на EPSON Програма за принтер

достойнство

  • Безплатно разпространение;
  • Два режима на работа;
  • Поддръжка на повечето модели принтери от Epson;
  • Просто и удобно управление.

недостатъци

  • Липсата на руски език;
  • Не се поддържа от програмист.

Програмата за настройка на EPSON е добър софтуер, който ще бъде полезен за всички собственици на принтери от Epson. Този софтуер ви позволява бързо да извършвате всякакви манипулации с оборудването, да промените параметрите и да получите подробна информация за него. Дори неопитен потребител ще може да разбере управлението, тъй като това не изисква допълнителни знания или умения.