Животът на батерията, инсталирана в лаптопа, се разширява благодарение на добре утвърдения план за захранване. Най-лесният начин да направите това е чрез използването на специални програми. BatteryCare е един от представителите на софтуера за калибриране на лаптоп батерии. Дори неопитен потребител ще може да го управлява, тъй като не изисква допълнителни знания или умения.

Показване на обща информация

Както при всяка подобна програма, BatteryCare има отделен прозорец с мониторинг на някои системни ресурси и състоянието на батерията. Тук съответните редове ще показват използваното оборудване, очаквания живот на батерията, нивото на зареждане и работните цикли. На дъното се показва температурата на процесора и твърдия диск.

Информация за батерията на BatteryCare

Допълнителна информация за батериите

В допълнение към общите данни, BatteryCare показва по-подробна информация за инсталираната батерия. Препоръчваме ви да прочетете индикаторите преди калибриране. Показани тук са обявените мощности, максимално зареждане, текущо зареждане, мощност, напрежение, износване и разряд. По-долу е датата на последното калибриране и общия брой извършени процеси.

Допълнителна информация за батерията в програмата BatteryCare

Основни настройки на програмата

В първата секция на прозореца за настройки на BatteryCare потребителят редактира някои параметри лично за себе си, за да оптимизира максимално работата на софтуера. По-долу има няколко полезни конфигурации, които ви позволяват да спрете скъпите услуги, да изключите страничния панел при работа с батерия, да изчислите времето за пълно зареждане или автоматичен сън.

Основни настройки на BatteryCare

Настройки за известяване

Понякога програмата трябва да информира потребителя за температурата, която надхвърля необходимостта от калибриране. Тези и други опции за известяване за потребителя се предлагат в секцията "Известия" . За да получавате известия, не изключвайте BatteryCare, а просто намалете до минимум програмата.

Настройки за известяване на BatteryCare

Планове за захранване

Операционната система Windows има вграден инструмент за настройка на режима на захранване. За някои потребители обаче не работи правилно или ефектът от настройването на различни параметри обикновено не е забележим. В този случай препоръчваме да настроите индивидуален план за захранване от мрежата и от батерията във въпросната програма. Конфигурирането се извършва в съответната секция на прозореца за настройки.

Планове за захранване на BatteryCare

Разширени опции

Последната секция в прозореца за настройки на BatteryCare е конфигурирането на допълнителни опции. Тук можете да поставите отметка в квадратчето до съответния елемент, за да стартирате непрекъснато софтуера от името на администратора. Иконата за захранване незабавно се скрива и статистическите данни се редактират.

Разширени настройки на BatteryCare

Работете в таблата

Не е желателно да изключвате програмата, защото няма да получите известия по този начин и калибрирането няма да бъде извършено. Най-добре е да сведете до минимум батерията на батерията. Там практически не използва системни ресурси, но продължава да работи активно. Директно от тавата можете да отидете на опциите за захранване, схемите за управление, настройките и да отворите версията в пълен размер.

BatteryCare работи в тавата

достойнство

  • Той е свободно достъпен;
  • Напълно русифициран интерфейс;
  • Автоматично калибриране на батерията;
  • Известия за важни инциденти.

недостатъци

По време на прегледа на BatteryCare не бяха открити недостатъци.

По-горе разгледахме подробно програмата за управление на батерията на лаптопа BatteryCare. Както можете да видите, тя върши своята работа добре, пасва на всяко устройство, е лесна за използване и помага за оптимизиране на производителността на оборудването.

Свали BatteryCare безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт