Не всеки потребител иска да инсталира на компютъра си отделни приложения за изтегляне на файлове, използвайки различни Интернет протоколи. За да отговори на нуждите на този тип хора, има програми, които могат да извършват процеса на изтегляне в различни мрежи (торент, eDonkey, DC, WWW и т.н.), а не само в един от тях. Сред най-популярните от тези приложения е BitComet.

Безплатно решение на BitComet може да изтегля файлове в торент и eDonkey мрежи, както и чрез HTTP и FTP протоколи. Универсалността на това приложение е основният фактор за неговия успех за потребителите.

Урокът: Как да изтеглите игри чрез торент с BitComet

Съветваме ви да погледнете: Други програми за изтегляне на торенти

Изтегляне и разпространение на файлове чрез BitTorrent протокола

Независимо от факта, че BitComet поддържа изтегляне на няколко протокола за пренос на данни, основният акцент в това приложение е работата с торент мрежи. Приложението предоставя възможност както за изтегляне, така и за разпространение на файлове чрез BitTorrent протокола. Той поддържа едновременно изтегляне на няколко файла.

Отваряне на торент в програмата BitComet

Програмата има широки настройки за регулиране на процеса на изтегляне и разпространение. В него можете да зададете глобални ограничения на скоростта или да ограничите скоростта на конкретен торент, да зададете приоритети. За всяко изтегляне потребителят може да вижда разширени статистически данни.

Информация за файла в BitComet

В допълнение към работата с торенти файлове и директни връзки, приложението има разширени възможности за обработка на магнитни връзки.

Изтегляне на файл в BitComet

Създаване на торент файлове

BitComet предоставя възможност за създаване на собствени торенти, за разпространение на файлове, намиращи се на компютъра на потребителя.

Създаване на торент в програмата BitComet

Работа с HTTP и FTP протоколи

Приложението също така поддържа изпращане на файлове през HTTP и FTP. Това е този клиент, който можете да използвате като нормален мениджър за изтегляне, изтегляйки файлове, намиращи се в мрежата, а не само тези, които са в поточни мрежи.

Добавяне на изтегляне чрез HTTP протокол в BitComet

Изтегляне на файлове в мрежата eDonkey

Приложението BitComet може да изтегля файлове в eDonkey мрежата за споделяне на файлове p2p (аналогов BitTorrent). Но за да стартирате тази функция, трябва да изтеглите, инсталирате и стартирате подходящия plug-in в BitComet.

Plug-in за EMule в BitComet

Допълнителни функции

BitComet предлага редица допълнителни функции. В него можете да планирате изключването на компютъра след приключването на изтеглянията. Има функция за предварителен преглед, качваният видеоклип чрез външния мултимедиен плейър.

В допълнение, директно в прозореца на програмата са най-ценните, по мнение на разработчиците, връзки към торент тракери и други полезни ресурси.

Връзки към тракери и други ресурси в BitComet

предимства:

  1. Мощен функционален;
  2. Възможност за едновременно изтегляне на няколко файла;
  3. Работа с различни интернет протоколи;
  4. Поддръжка на 52 интерфейсни езика, включително руски.

недостатъци:

  1. Голяма купчина инструменти в интерфейса;
  2. Наличие на реклама;
  3. Забранено е да се използват в някои торенти тракери;
  4. Поддържа работа само с операционна система Windows;
  5. Голяма уязвимост за хакерство.

BitComet е мощен мениджър за изтегляне, проектиран да работи с различни интернет протоколи, включително BitTorrent. В същото време, голяма купчина от различни функции прави приложението не много удобно за потребителя за определена категория потребители.

Изтеглете BitKomet безплатно

Изтеглете последната версия на програмата от официалния сайт