Ситуации с изчезването на контурите на четките и иконите на други инструменти са известни на много начинаещи майстори на Photoshop. Това причинява дискомфорт и често паника или дразнене. Но за начинаещи това е съвсем нормално, всичко идва с опит, включително и спокойствие в случай на неизправност.

Всъщност няма нищо лошо в това, Photoshop не е "разбит", вирусите не са хулигански, системата не се забърква. Само малка липса на знания и умения. Тази статия ще бъде посветена на причините за този проблем и неговото незабавно решение.

Възстановяване на контура на четката

Проблемът възниква само по две причини, които са функция на програмата Photoshop.

Причина 1: Размерът на четката

Проверете размера на разпечатката на използвания инструмент. Може би е толкова голям, че очертанията просто не се вписват в работната област на редактора. Някои четки, изтеглени от интернет, могат да имат такива размери. Може би авторът на набора създаде качествен инструмент и за това трябва да зададете огромни размери за документа.

Размер на инструмента в Photoshop

Причина 2: Клавишът "CapsLock"

Разработчиците на Photoshop имат една интересна функция: когато ключът "CapsLock" е активиран, контурите на всички инструменти са скрити. Това се прави за по-точна работа при използване на инструменти с малък размер (диаметър).

Решението е просто: проверете показанието на клавиатурата на клавиатурата и, ако е необходимо, я изключете, като натиснете отново.

Това са прости решения на проблема. Сега сте станали малко по-опитни фотографи и няма да се уплашите, ако изчезнат контурите на четката.